Ramin Djawadi 49 let


Ramin Djawadi se narodil roku 1974 v německém Duisburgu. Studoval v hudební škole Berklee College of Music, kterou dokončil v roce 1988 s čestným uznáním "summa cum laude" (nejvyšší ze tří stupňů používaných na některých amerických školách). Jeho talentu si všiml taktéž v Německu narozený skladatel Hans Zimmer, který jej přizval do studia Remote Control Productions v Los Angeles.

Prvním sólo projektem se mu stal film BLADE: TRINITY (2004) režiséra Davida Goyera, při němž spolu navázali dlouhodobou spolupráci. Spolu tak vyprodukovali hororový thriller NENAROZENÍ (2009) nebo televizní show FLASHFORWARD - VZPOMÍNKA NA BUDOUCNOST (2009).

Obecně známým se však Djawadi stal hlavním motivem k populárnímu seriálu ÚTĚK Z VĚZENÍ (2005), za niž byl nominován na cenu Emmy.

Nominaci na objev roku si Ramin vysložil hudebním doprovodem ke krimi dramatu MR. BROOKS (2007). Z dalších známých soundtracků lze jmenovat belgický animovaný film CESTA NA MĚSÍC 3D (2007) nebo hollywoodský remake SOUBOJ TITÁNŮ (2010). Jeho jméno lze také nalézt u některých dílů herní série MEDAL OF HONOR.


19.7.1974
Duisburg, Západní Německo
Ramin Djawadi csfd

Metaloví lordiMuž z TorontaUnchartedEternalsReminiscencePsí veličenstvoSlender ManV pasti časuHora mezi námiRobinson Crusoe: Na ostrově zvířátekVelká čínská zeďWarcraft: První střetDrákula: Neznámá legendaDům kouzelPacific Rim - Útok na ZemiNepřítel pod ochranouRudý úsvit: Nová krevCamel Wars, TheNoc hrůzySammyho dobrodružství 3DSouboj TitánůNenarozeníPrison Break: The Final BreakČestná medaileCesta na Měsíc 3DIron ManLovecká sezóna 2PodvodMr. BrooksLovecká sezónaZeptej se prachuNeviditelné dětiSny o bizonechBlade: TrinityLetka BouřlivákůTamtamy tichaZachraňte Jessiku LynchovouFalloutProblém tří tělesRod DrakaJack RyanWin or Lose


Aktualizace osobnostního profilu Ramin Djawadi: 21.4. 2024 23:18