Graeme Revell 68 let


Hudební skladatel Greame Revell se narodil 23. října 1955 na Novém Zélandu. Navštěvoval gymnázium v Aucklandu a potom vystudoval University of Auckland s tituly v ekonomii a politických vědách. Pracoval jako regionální plánovač v Austrálii a Indonésii a jako sanitář v australské psychiatrické léčebně.

Po tomto úspěchu se odstěhoval do Londýna, kde se začal živit jako nezávislý hudebník. Od té doby složil hudbu k více než osmi desítkám filmů a spolupracoval mimo jiné s takovými osobnostmi jako John Woo, Michael Mann, Philip Noyce nebo Robert Rodriguez. Mezi jeho nejznámější díla patří VRÁNA (1994), RVÁČÚV DENÍK (1995), VYJEDNAVAČ (1998), ČERNOČERNÁ TMA (2000), DAREDEVIL (2003), RIDDICK: KRONIKA TEMNA (2004), SIN CITY (2005) nebo STREET KINGS (2008). Kromě filmové hudby skládá i pro televizi a je autorem soundtracku k počítačové hře Call of Duty 2.

Za hudbu k filmu ČÍNSKÝ HLAVOLAM (1997) získal cenu Zlatá Osella na filmovém festivalu v Benátkách. Revell je několikanásobným vítězem BMI Film Music Award a za hudbu k seriálu KRIMINÁLKA MIAMI získal v letech 2003 a 2004 BMI TV Music Award. Revell velmi rád spolupracuje i na albech jiných umělců. Po úspěchu soundtracku k filmu RUDÁ PLANETA (2000), na který natočila hlasové party francouzská zpěvačka Emma Shapplin, spolupracoval s touto umělkyní na jejím albu Etterna produkcí všech písní. V roce 2005 obdržel cenu Richarda Kirka za vynikající úspěchy v kariéře.


23.10.1955
Auckland, Nový Zéland
Graeme Revell csfd

RiddickComics OpenNoc žraloka 3DExperimentOdpočítáváníDays of WrathRuinyStreet KingsTravička zelenáGrindhouse: Planeta TerorHranice smrtiMarigoldProbuzeníZabij, nebo budeš zabitMuž rokuAeon FluxDobrodružství Žraločáka a LávovkyDrsný časyGóóól!MlhaPřepadení 13. okrskuSin City - město hříchuKráčející skálaLegendsRiddick: Kronika temnaDaredevilFreddy versus JasonOtevřené mořePresumpce vinyHlubinaProtiúderTěžký zločinDeník Anne FrankovéKokainLara Croft - Tomb RaiderSlez ze stromuSuper fintaAttractionFámaRudá planetaTitan A.E.Černočerná tmaBuddy BoyNetopýřiRuka zabijákTři do tangaBig HitChuckyho nevěstaDennis postrach okolí znovu zasahujeLulu na mostěPhoenixStav obleženíStávka!VyjednavačNerovná partieSpawnSvatýČínský hlavolamOd soumraku do úsvituSluneční šíp


Aktualizace osobnostního profilu Graeme Revell: 23.3. 2024 23:27