Mark Snow 77 let


Mark Snow (narozený 26 srpna 1946 ) je americký skladatel pro film a televizi, nejlépe známý pro práci s "Akty-X", kde složil úvodní znělku, která dosáhla druhé příčky v hitparádě UK Singles.

Jeho zájem se však obrátil na psaní filmových a televizních skladeb. Začal psát a v roce 1974 se přestěhoval do Los Angeles. Markova hudební kariéra, jakožto skladatele, začala v roce 1975 televizním seriálem Starsky a Hutch a od té doby se stále více prosazoval. Složil hudbu také pro mnoho jiných pořadů. V době, kdy měl 10 let navštěvoval hodiny klavíru, když mu bylo dvacet, hrál i na hoboj a bicí.

Mezi jeho další nejslavnější díla se řadí také hudba k televiznímu filmu Dirty Pictures, One Tree Hill, nebo k seriálu Smallville, kde skládal hudbu do 7. série, poté odstoupil. Jeho skladby pro rok 2013 zahrnují konečné epizody třetí série seriálu Blue Blood.

Mark Snow byl nominován na 19 cen Emmy a získal 34 ocenění ASCAP. Byl také nominován na César Award za svou práci na filmu Coeurs, který režíroval francouzský režisér Alain Resnais.


26.8.1946
Brooklyn, New York City, New York, USA
Mark Snow csfd

Noví mutantiMilovat, pít a zpívatJeště jste nic neviděliThe HuntersWhite Irish DrinkersDivoká trávaThe Kings of AppletownAkta X: Chci uvěřitZbloudilá srdceOdd Girl OutHlava nehlavaOšizeniParadiseVždyť je tak mladáCritical AssemblyDC Sniper - 23 dní strachuPro lásku k OliviiCode Name PhoenixJménem liduMuž jiné ženyTen, který přežilTo je vražda, napsala: Smrtonosný příběhŠpinavá záležitostDotyk nadějeLéto v AlabaměMám prostě pechVzpomínky v mém srdciZnamení smrtiAkta X - FilmDen, kdy zabili LincolnaPan VraždaPodezřelé chování20.000 mil pod mořemDokonalá matkaKlonovánOdvetaPožehnaná jistotaAlf versus U.S. ArmyHlavolamKonec rájeLétající hasičiLéto strachuSpecial Report: Journey to MarsSweet TemptationZapomenuté hříchyCizinec ve městěDvojí tvář požehnáníDěti prérieKatie - Dítě divočinyNevyslovená pravdaOsudová posedlostOther Mother: A Moment of Truth Movie, TheTexaská spravedlnostTrial by FireV zájmu spravedlnostiZoufalý a nebezpečnýHeart of a ChildIn the Line of Duty: The Price of VengeanceMoment of Truth: Caught in the CrossfireMísto pro Annii


Aktualizace osobnostního profilu Mark Snow: 2.11. 2023 21:14