Andrew McCarthy 61 let


Andrew McCarthy se narodil 29. listopadu 1962 v New York City, vyrostl ve Westfieldu (New Jersey) a v 15ti letech se přestěhoval do Bernardsville, kde navštěvoval přípravnou školu Pingry school, na které se věnoval basketbalu, ale právě zde začal vystupovat v divadelních představeních a muzikálech. V 18ti letech začal studovat divadlo na New York University a z této doby pochází také jeho první filmové účinkování a to hned v jedné z hlavních rolích v teenagerovské komedii „Třída“ (Class, 1983).

Z nejznámnějších McCarthyho filmů, spadající do období „Brat pack“a ve kterých těžil ze svého roztomilého vzhledu, je vhodné uvést zejména „Eliášův oheň“ (St. Elmo´s Fire, 1985), které režíroval Joel Schumacher a ve kterém můžeme vidět řadu budoucích hvězd a hvězdiček, dále „Kráska v růžovém“ (Pretty In Pink, 1986) a „Divocí koně“ (Fresh Horses, 1988).

Do konce 80tých let se Andy objevil ještě v řadě nevýrazných hollywoodských snímcích a jeho kariéra nabírala sestupnou dráhu, což si částečně kompenzoval účinkováním na Brodwayi, kde debutoval v roce 1985 v „The boys of winter“. Pozornost upoutala až dobrodružná komedie „Víkend u Bernieho“ (Weekend At Bernie's, 1989), která se o 4 roky později dočkala neméně úspěšného pokračování. Poměrně úspěšnou hollywodskou éru na nějakou dobu uzavírá „Děsná hlína“ (Dead Funny, 1994) a následuje období televizních filmů, seriálů a další účinkování na prknech, která znamenají svět.

V roce 2003 se Andy objeví jako hostující hvězda seriálu „Zákon a pořádek: Zločinné úmysly“, ovšem po dvou dílech jeho hostování končí kvůli nepřekonatelným sporům s hercem Vincentem D´Onofriem. Tvůrce seriálu Dick Wolf s McCarthym spolupráci ukončil a později si stěžoval na McCarthyho svárlivost od prvního okamžiku, kdy začal v seriálu účinkovat. Andy reagoval tím, že byl kolegy terorizován a bylo mu dokonce vyhrožováno násilím. Navzdory tomuto incidentu se v roce 2007 objevil ještě v jedné epizodě tohoto seriálu.


29.11.1962
New York City, New York, USA
Andrew McCarthy csfd

Černá listinaAwkwafina Is Nora from QueensHodný holkyHříšniceKondorOrange Is the New BlackNemocnice New AmsterdamNightflyersZvrat: Washingtonovi špioniČerná listina: VykoupeníHalt and Catch Fire - PC RebelovéPrávem odsouzeniThe Family


Aktualizace osobnostního profilu Andrew McCarthy: 31.10. 2023 21:51