Gustavo Santaolalla 72 let


Gustavo Santaolalla Alfredo se narodil 19. srpna 1951 v El Palomaru, v argentinském Buenos Aires. Dvojnásobný vítěz Oskara (BÁBEL, ZKROCENÁ HORA) je známý skladatel, hudebník a hudební producent.

Jeho profesionální hudební kariéra začala v roce 1967. Bylo mu šestnáct a založil Rainbow, kapelu, která míchala argentinský rock s tradičními prvky Latinské Ameriky. V devadesátých letech se Santaolalla stává jedním z nejdůležitějších producentů boomu latinskoamerické hudby té doby. Produkuje skupiny a interprety jako jsou Los Prisioneros, Café Tacuba, Divididos, Molotov, Julieta Venegas, Juanes, Jorge Drexler, Bersuit Vergarabat, Fobia, Árbol, Caifanes, Maldita Vecindad, Calle 13.

V pozdnějších devadesátých letech produkoval známé soundtracky jako např. AMORES PERRO, 21 GRAMŮ, MOTOCYKLOVÉ DENÍKY. Další z jeho prací byla instrumentální část soudtracku k filmu ZKROCENÁ HORA, za níž získal Oskara. Píseň "A Love That Will Never Grow Old" získala Zlatý glóbus. Také vyhrál cenu BAFTA za MOTOCYKLOVÉ DENÍKY a za BÁBEL. Mezi další ocenění patří "Premio Guadalajara" (Mezinárodní filmový festival Guadalajara) za jeho přispění k mezinárodní kinematografii. V současné době žije v Kalifornii.


19.8.1951
El Palomar, Morón, Gran Buenos Aires, Argentina
Gustavo Santaolalla csfd

BarákFinchCarteroRajský život v Palos VerdesVše, co nás oddělujeCelestinaDivoké historkyKniha životaBlízko od sebeNa cestěLes Yeux de sa mèreBiutifulDhobi GhatNanga ParbatPřicházím s deštěmLinha de PasseBabelJejí případZkrocená horaMotocyklové deníky21 gramů11'09''01Amores perros - Láska je kurvaShe Dances AloneMilé dítěThe Last of UsPromised LandCidMonsterlandNarcos: MexikoŽivot v divočiněSeremos millonesFreak Power: The Ballot or the BombThe FightDerniers jours à ShibatiEric Clapton: život ve dvanácti taktechJe s námi konec?


Aktualizace osobnostního profilu Gustavo Santaolalla: 31.10. 2023 21:57