Candice Bergen 77 let


Jako dcera slavného břichomluvce Edgara Bergena a bývalé modelky a herečky Frances Bergenové vyrůstala Candice odmalička obklopená hollywoodským leskem a slávou. Již ve věku 6 let zaznamenala svůj debut v rádiu v rozhlasové show svého otce. Candice studovala postupně na školách v Los Angeles, Washingtonu a ve Švýcarsku. Poté začala studovat dějiny umění a kreativní kresbu na univerzitě v Pensylvánii, ale studium nedokončila. Během studia si přivydělávala jako modelka společnosti Ford, aby se mohla věnovat své další vášni – fotografování.

Během této doby se Candice našla také v další kariéře – v kariéře fotografky a fotoreportérky a její práce se začaly objevovat například v časopisech Life, Playboy nebo Esquire. V roce 1975 byla prvním ženským hostem pořadu SATURDAY NIGHT LIVE. Na konci 70. let se objevila jako bývalá manželka Burta Reynoldse v komedii ZAČÍT ZNOVU, která jí vynesla nominaci na Oscara za nejlepší herečku ve vedlejší roli a také nominaci na Zlatý Globus. V roce 1981 vytvořila dobrý herecký tým s Jacqueline Bisset ve filmu BOHATÉ A SLAVNÉ. V tomto filmu se mihla v malé roli i její matka Frances.

Další úspěch v kariéře přišel na konci 80. let, kdy Candice získala titulní roli cynické a soutěživé televizní reportérky v seriálu MURPHY BROWN. Tento úspěšný sitcom společnosti CBS běžel celkem 10 sezón a vynesl Candice American Comedy Award (v roce 1992), pět cen Emmy a další dvě nominace na tuto cenu a dva Zlaté Glóby a dalších šest nominací na ně. V roce 1998 poté zaznamenala svůj debut také na Broadwayi, kde nahradila Sigourney Weaver v černé komedii Davida Rabea HURLYBURLY. Po roce 2000 se pak opět vrátila na velké plátno. Mohli jsme ji vidět například jako jednu z rivalek Sandry Bullock v soutěži krásy v komedii SLEČNA DRSŇÁK (2000) nebo jako budoucí tchyni Reese Witherspoon v romantické komedii HOLKA NA ROZTRHÁNÍ (2002). Candice nadále pokračovala v komediální vlně, když se objevila jako Judy Tobiasová, exmanželka Michaela Douglase v DOKUD NÁS SMRT NEROZDĚLÍ. V roce 2005 se stala členkou hereckého štábu seriálu KAUZY Z BOSTONU. V tomto seriálu hrála celkem pět sezón Shirley Schmidtovou a vysloužila si nominaci na dvě ceny Emmy a jednu na Zlatý Globus. K jejím zatím posledním hereckým počinům patří role ve filmovém pokračování seriálu SEX VE MĚSTĚ a společně s Anne Hathaway a Kate Hudson jsme ji mohli vidět v komedii VÁLKA NEVĚST z roku 2009.

Jejím prvním manželem se v září roku 1980 stal o 14 let starší francouzský režisér Louis Malle, se kterým Candice žila až do jeho smrti v listopadu roku 1995. Měli spolu dceru Chloe. Podruhé se Candice vdala v červnu roku 2000. Tehdy se jejím manželem stal newyorský realitní magnát Marshall Rose, se kterým žije doposud. Candice je vegetariánka a mluví plynně francouzsky.


9.5.1946
Beverly Hills, Los Angeles, California, USA
Candice Bergen csfd

Book Club: The Next ChapterDruhá šanceNechte je všechny mluvitDámský klubKterý je ten pravý?Meyerowitzovic historky (nový výběr)Pravidla neplatíKrásná a zvrácenáLetos Vánoce nebudouRomanticiVálka nevěstSex ve městěŽenyDokud nás smrt nerozdělíLetuška 1. třídyStopyHolka na roztrháníSlečna DrsňákMary & TimNight of About 14 CBS StarsMadam MayflowerArthur the KingStickVražda z důvodu šílenství2010: Druhá vesmírná odyseaGándhíBohaté a slavnéWay They Were, TheZačít znovuFine del mondo nel nostro solito letto in una notte piena di pioggia, LaOliverův příběhDomino700 mil v sedleVítr a levDům plný diamantůLovT.R. BaskinTělesné vztahyExecutioner, TheModré uniformySrovnat si toThe AdventurersThe Magus...Otan ta psaria vgikan sti steria!Žít a užítPartaStrážní loď Sand PebblesA jak to bylo dál...The ConnersMurphy BrownBoJack HorsemanPolicie Battle Creek


Aktualizace osobnostního profilu Candice Bergen: 31.10. 2023 02:21