Chris Sarandon 81 let


Americký herec Christopher Sarandon se narodil 24. července 1942 v Beckley, USA, kde i vyrůstal v rodině řeckých přistěhovalců. Jako teenager začínal hraním na bubny a účinkováním v místní hudební kapele. Absolvoval University of West Virginia a herecké zkušenosti získal jako člen kočovného hereckého souboru americké katolické univerzity Catholic University's National Players, s nímž účinkoval v Shakespearových a Molièrových hrách. Po studiích debutoval na divadle ve hře The Rose Tatto v roce 1965. Poté přesídlil do New Yorku, kde vystupoval na Broadwayi v různorodých klasických hrách.

Chris hrál často v televizi, kde se na začátku 70. let objevil v rozsáhlém hereckém souboru populární mýdlové opery GUIDING LIGHT (1975) a později jako host vystoupil v řadě TV seriálů, mj. PICKET FENCES (1992), STAR TREK: HLUBOKÝ VESMÍR DEVĚT (1993), POHOTOVOST (1994), KRAJNÍ MEZE (1995), THE CAPE (1996), ADVOKÁTI (1997), ČARODĚJKY (1998), SOUDKYNĚ AMY (1999).

Charismatický herec mnoha rolí se nadále věnuje divadlu, kde působí i jako poradce. Jeho první manželkou byla herečka Susan Sarandon (1967-79). S druhou ženou Lisou Ann Cooper (1980-89) má tři děti Stephanii, Michaela a Alexis. Nyní žije od roku 1994 s herečkou Joannou Gleason, objevili se spolu v mnoha filmech. Často hraje role lékařů a jeden z jeho osobních citátů zní: „Jako herci jsme svým způsobem zrcadlem jiných lidí“.


24.7.1942
Beckley, West Virginia, USA
Chris Sarandon csfd

I Smile BackEast of AcadiaFrank the BastardOchránceNoc hrůzyPsáno sarkasmemBláznivá holkaThe Chosen OneLoggerheadsThe Dead Will TellThe Griffin and the Minor CanonParfémPříručka pro vrahaZávod s časemLet the Devil Wear BlackMalí mužiKonec cestyPanna nebo orelThe UnderworldAbsolutní právoEdie & PenPovídky ze záhrobí: Upíří nevěstinecThe Vampyre WarsNení větší láskyTajemný hlas v telefonuTemptressVražedné alibiDavidova matkaZlověstný přílivUkradené VánoceLincoln and the War WithinPřípad vraždy Carolyn WarmusovéZmrtvýchvstáníNávrat neznáméhoShangri-La PlazaŠepotyForced MarchKolizeKód 88Otroci New YorkuDětská hraGoodbye, Miss 4th of JulyFrankensteinMadam MayflowerPrincezna NevěstaLibertyNoc hrůzyThis Child Is MineProtokolOstermanův víkendNedodržený slibA Tale of Two CitiesDay Christ Died, TheKubaYou Can't Go Home AgainSentinelRtěnkaPsí odpoledneThursday's GameŽelvy Ninja


Aktualizace osobnostního profilu Chris Sarandon: 7.3. 2024 03:18