Billy Wirth 61 let


Americký herec, filmový producent a režisér William E. Wirth se narodil 23. června 1962 v New York City v rodině otce právníka a matky artistky s indiánskými kořeny. Navštěvoval Collegiate Prep School na Manhattanu a Brown University v Providence, obor ekonomie a podnikání. Mimo studium vynikal ve sportu, zlomil několik školních rekordů na atletických tratích a ve skoku do výšky. Sportovní úspěchy mu zajistily účast na olympijských hrách, čímž si splnil svůj dávný sen. V čase studií jej objevil pro modeling fotograf Bruce Weber a Billy své ukázkové tělo prezentoval v časopisech Seventeen, GQ, Interview a dalších teen magazínech. Snadno navázal na práci v reklamách, např. pro firmu Pepsi.

Billy se od roku 1999 aktivně věnuje psaní, režii a produkci nezávislých filmů. V roce 1998 režíroval krátkometrážní počin KISMET. Scénáristická, režijní a producentská prvotina MACARTHUR PARK (2001) mu vynesla několik nominací na ceny, např. na filmovém festivalu Sundance 2001. Od roku 2007 se zabývá managamentem v oblasti vyhledávání hereckých a režijních projektů. V komplexní kontrole celého filmového projektu spatřuje nejvyšší komfort a tato práce mu nejlépe vyhovuje.

Billy výrazně vyniká rovněž na poli hudební a umělecké branže. V roce 1990 řídil rockovou kapelu Dust N´Boses, inspirací mu byla postava rockového zpěváka v seriálu WISEGUY (1987). Později založil se Stephenem Costantinem kapelu The Cronies. Svou lásku k fotografii povýšil na profesionální úroveň tím, že své práce vystavuje v kalifornských galeriích a prodává do soukromých sbírek. Na vlastních webových stránkách představuje své umění nejen sběratelům, ale i fanouškům. Ti zase na oplátku provozují dvě fandovské stránky věnované tomuto exotickému všestrannému umělci.


23.6.1962
New York City, New York, USA
Billy Wirth csfd

Eternal CodeBetrayedOne Week in HollywoodAltoCats Dancing on JupiterEchoesLast Curtain CallMidlifeDuressČekání na zázrakRunning Out of Time in HollywoodSedm mumiíTalent Given Us, TheThe Drone VirusLooking for JimmyReunionMe and WillRelax... It's Just SexLast LivesSpace MarinesStarlightDámská jízdaDěti prérieVenus RisingFinální misePlot mezi světySoudkyně v pokušeníLupiči tělCrow's NestSmyslná orchidej 2Who Killed the Baby JesusParker KaneWar PartyZtracení chlapciSedm minut v nebiGodfather of HarlemCloser: Nové případyTým ŠkorpionPolicie ChicagoZákon a pořádek: Zločinné úmyslyKalifornské létoKriminálka Las VegasSex ve městěMartial Law - Stav ohroženíČarodějkyPříběhy ze záhrobíNothing in CommonWiseguyEllen Burstyn Show, The


Aktualizace osobnostního profilu Billy Wirth: 2.11. 2023 05:45