Christine Kaufmann (1945 - 2017)   † 72 let


Christine Maria Kaufmann byla německo-rakouská herečka a spisovatelka. Její matka byla kvůli válce odsunuta, a tak se Christine narodila ve stáji ve štýrské obci Lengdorf francouzské maskérce Geneviève Gavaert a německému důstojníkovi letectva Johannesi Kaufmannovi. Vyrůstala ale v Mnichově, kde od útlého věku navštěvovala hodiny baletu, mimo jiné v Mnichovském státním divadle na Gärtnerplatz, poté v baletu Státní opery. Podle vlastního vyjádření Christine nikdy nechodila do školy, ale během přestávek při natáčení dostávala lekce od střídajících se soukromých učitelů. Mluvila plynně německy, anglicky a francouzsky.

V roce 1959 se Christine přestěhovala do Itálie, kde si zahrála po boku Steva Reevese ve filmu Poslední dny Pompejí. Ve filmu Gottfrieda Reinhardta Stadt ohne Mitleid z roku 1961 dosáhla po boku Kirka Douglase mezinárodní slávy a v roce 1962 získala Zlatý glóbus pro nejlepší novou herečku. Její úspěch jako herečky v Hollywoodu byl krátkodobý, neboť romantická komedie Monsieur Cognac s Tony Curtisem v roli partnera získaly jen průměrné až špatné hodnocení. Následně se Christine vrátila do Německa a natočila televizní seriál Wie ein Blitz, který zaznamenal velký úspěch. Následovali další seriály a televizní produkce.

Její herecká kariéra v divadle, filmu a televizi trvala od 50. let do roku 2014 a zahrnovala více než 110 filmových a televizních produkcí. V letech 1999–2012 prezentovala vlastní řadu kosmetických a wellness produktů. V letech 1974 a 1999 pózovala pro Playboy. Věnovala se i psaní knih na rozličná témata: Harmonie těla, krásy, kosmetická chirurgie, ženská práva, lidská sexualita, esoterika, kosmetika, buddhismus.

V roce 1961 se při natáčení dobrodružného filmu Taras Bulba (1962) seznámila s Tonym Curtisem, který se následně rozešel se svou manželkou Janet Leigh. Christine a Tony se vzali v roce 1963. V roce 1968 se rozvedli. Z tohoto manželství se jim narodily dcery Alexandra (*1964) a Allegra.


11.1.1945
Lengdorf, Štýrsko, Rakousko
28.3.2017
Mnichov, München (Stadt), Bayern, Německo
Christine Kaufmann csfd

Tom Sawyer & Huckleberry FinnStilleRobin Pilcher: Cesta k lásceKlub snů - Cesta za ženou snůHaider lebt - 1. April 2021Blutiger ErnstSnoopersCaipiranha - Vorsicht, bissiger Nachbar!Die SchläferHöllische NachbarnFlotter Dreier, EinVánoce s Willy Wuffem IIBirkenhof & LerchenauDie Knickerbocker-Bande: Das sprechende GrabDas DoubleDer GeschichtenerzählerJe těžké být BohemHotel BagdadDie SchaukelDie wilden FünfzigerInflation im ParadiesPankow '95Ziemlich weit wegDie AusgesperrtenDen idiotůEgon Schiele - ExzesseLili MarleenLolaDer DurchdreherDas MännerquartettEnigma rossoAb morgen sind wir reich und ehrlichAuf Biegen oder BrechenGoldflockenZum Abschied ChrysanthemenImmobilienSvět na drátěWillow SpringsSmrt Marie MalibranovéGestrickte SpurenVraždy v ulici MorgueLove Birds - Una Strana Voglia d'AmareWild and Wonderful90 Minuten nach MitternachtKonstantin VelikýTaras BulbaVálečník ze SienyÚtěk z Východního BerlínaMuž jménem La RoccaToller Hecht auf krummer TourTown Without PityVia MalaDer letzte FussgängerEin Thron für ChristineLabbra rosseTotò, Fabrizi a dnešní mládežAlle lieben PeterPoslední dny PompejíPrvní láskaVacanze d'inverno


Aktualizace osobnostního profilu Christine Kaufmann: 25.4. 2024 11:05