Mara Corday 94 let


Mara Corday [ narozená jako Marilyn Joan Watts 3.ledna 1930] je americká modelka, tanečnice, herečka, Playboy Playmate, showgirl a idol 50.let.

Její role do r.1955 byly zanedbatelné, dokud se neprosadila ve filmu TARANTULA /1955/, kde hrála po boku Johna Agara. V dalším filmu THE BLACK SCORPION /1957/ si úspěšně střihla vedlejší roli a začala se objevovat v mnoha westernech. Respektovaný filmový kritik Leonard Maltin o ní prohlásil, že Mara Corday má v sobě velký herecký potenciál, který se ovšem ještě nestačil zcela projevit.

Jako „pinup“ dívka se Corday během 50.let objevila v mnoha pánských časopisech a v roce 1958 se stala říjnovou Playboy Playmate spolu se slavnou modelkou a showgirl Pat Sheehan. V r. 1956 dostala roli v TV seriálu COMBAT SERGEANT společnosti ABC. V letech 1959 – 1961 ztvárnila Corday řadu rolí v TV seriálech jako guest star. Poté se vzdala kariéry kvůli rodině a během sedmnáctiletého manželství s Richardem Longem vychovala tři děti.

Pár let po manželovi smrti v r.1974 jí Clint Eastwood nabídl šanci vrátit se k filmování  rolí ve filmu THE GAUNTLET /1977/. Ve krimi-thrilleru SUDDEN IMPACT /1983/ měla kratičkou ale významnou roli, kdy jako servírka dává Harrymu Callahanovi cukr do kávy s proslulou větou „ Go ahead, make my day“. A s Eastwoodem si zahrála znovu v akční komedii PINK CADILLAC /1989/ stejně jako v jejím posledním filmu THE ROOKIE /1990/.


3.1.1930
Santa Monica, California, USA
Mara Corday csfd

ZelenáčRůžový CadillacNáhlý úderŽelezný stiskGirls on the LooseObří spárThe Black ScorpionThe Quiet GunUndersea GirlA Day of FuryNaked GunRaw EdgeFoxfireMuž bez hvězdySo This Is ParisTarantuleDawn at SocorroDrums Across the RiverFrancis Joins the WACSPlaygirlYankee PashaMoney from HomeProblem GirlsSweethearts on ParadeTarzan and the She-DevilThe Lady Wants MinkSea TigerSon of Ali BabaToughest Man in ArizonaTwo Tickets to BroadwaySurfside 6Adventures in ParadiseLaramiePeter GunnThe Man from BlackhawkWanted: Dead or AliveTales of Wells FargoThe Restless GunCraig Kennedy, CriminologistMr. & Mrs. NorthThe Adventures of Kit CarsonIt Takes TwoAllen in MovielandThe George Gobel ShowThe Bob Hope ShowThe Colgate Comedy Hour


Aktualizace osobnostního profilu Mara Corday: 30.10. 2023 10:15