Mae Clarke (1910 - 1992)


Mae Clarke, vlastním jménem Violet Mery Klotz, se narodila v pensylvánské Philadelphii. Svoji uměleckou kariéru začala v 16 letech jako tanečnice v nočním klubu, o dva roky později se začala objevovat ve filmech společnosti Universal Studios.

V roce 1931 se objevila společně s Bette Davis také ve válečném dramatu WATERLOO BRIDGE. V tomto snímku odehrávajícím se v Londýně během 1. světové války, ztvárnila Mae maldou Američanku Myru Deauville, která je životními okolnostmi donucena živit se jako prostitutka. O rok později se objevila například ve snímku NIGHT WORLD, kde byli jejími hereckými kolegy Lew Ayres, její kolega z Frankensteina Boris Karloff a Hedda Hopper. Ve své herecké kariéře pak intenzivně pokračovala do poloviny 30. let, v té době se objevila v téměř 40 filmech. V kariéře herečky pak pokračovala až do 60. let, ale od 40. let už byla obsazována spíše do menších filmových rolí.

Ve svém osobním životě byla třikrát vdaná. Jejími životními partnery byli Lewis Brice, Stevens Bancroft a Herbert Langdon. S žádným z nich však neměla děti a všechna tři manželství skončila rozvodem. Mae zemřela na rakovinu ve věku 81 let v kalifornském Woodland Hills.


10.8.1910
Filadelfie, Pennsylvania, USA
29.4.1992
Woodland Hills, California, USA
Mae Clarke csfd

Watermelon ManSprávná dívkaVysoká hra pro pravou dámuAsk Any GirlVoice in the MirrorCome Next SpringMohawkRide the High IronSvatební snídaněThe Desperados Are in TownI Died a Thousand TimesNe jako cizinecWichitaWomen's PrisonNádherná posedlostConfidentially ConnieBecause of YouFearless FaganHoliday for SinnersHorizons WestLove Is Better Than EverPat a MikeSkirts Ahoy!ThunderbirdsZpívání v deštiCallaway Went ThatawayKrálovská svatbaLost Planet AirmenMr. ImperiumThe People Against O'HaraThe Unknown ManThree Guys Named MikeVelký CarusoAnnie Get Your GunDuchess of IdahoMrs. O'Malley and Mr. MaloneReformer and the Redhead, TheThe Yellow Cab ManGun RunnerKing of the Rocket MenStreets of San FranciscoDaredevils of the CloudsReaching From HeavenKittyAnd Now TomorrowHere Come the WavesFlying TigersLady from ChungkingSailors on LeaveWomen in WarOutlaws of the OrientTrouble in MoroccoGreat GuyHats OffHearts in BondageThe House of a Thousand CandlesWild Brian KentHitch Hike LadySilk Hat KidThe Daring Young Man


Aktualizace osobnostního profilu Mae Clarke: 13.11. 2023 22:26