Joss Ackland (1928 - 2023)


Rodák z Londýna (narozen 29. února 1928), kde vystudoval Central School of Speech and Drama. Svoje první profesionální vystoupení si odbyl již v 17 letech. Od roku 1945 se pohyboval v regionálních divadelních scénách a na filmovém plátně se poprvé objevil v roce 1950 ve snímku SEDM DNÍ PŘED POLEDNEM (Seven Days to Noon). Slibně rozjíždějící kariéru překvapivě přerušil a v roce 1954 odjel do střední Afriky, kde se rok věnoval pěstování čaje. Během pobytu v Africe pracoval také jako rozhlasový diskžokej v Kapském Městě.

Joss Ackland se oženil 18. srpna 1951 ve 23 letech s Rosemary Kirkcaldy (jí bylo 22). Jejich manželství trvalo 51 let a měli spolu 7 dětí. V roce 2000 jeho žena Rosemary onemocněla amyotrofickou laterální sklerózou, které 25. července 2002 podlehla.

Je autorem autobiografické knihy I Must Be in There Somewhere (Musím tam někde být).


29.2.1928
North Kensington, Londýn, England, Velká Británie
19.11.2023
Clovelly, North Devon, England, Velká Británie
Joss Ackland csfd

Katherine of AlexandriaVězni slunceMagická dobrodružství PinocchiaBrilantní plánJak zkrotit důchodceCesta k vítězstvíOtec prasátekPod MoskvouIkonaVe stínu matkyÚstavKontrarozvědkaJindřich VIII.Jsem s tebouHra o časK-19: Stroj na smrtOthelloPainting FacesGioco di specchiNěkdo musí z kola venV moci snůMilkMladý Indiana Jones: Dobrodružství v tajné služběMůj obrSvětlo z ohněZrozeni z mořePřežila jsem PicassaSmrtící plavbaTichý úkrytVládce časuŠampióni 3Calvin na dvoře krále ArtušeDaisies in DecemberMad Dogs and EnglishmenObčan XBible - Starý zákon: JákobGiorginoOcchioPinocchioZázrak v New YorkuMother's BoysNení únikuThe Thief and the CobblerVoices in the GardenByl jednou jeden zločinLovec stínů - Umělý válečníkPřípad od Viktoriiných vodopádůSheltering Desert, TheThe BridgeŠampióniA Murder of QualityMiss Marple: They Do It with MirrorsNeskutečná cesta Billa a TedaObjekt krásyPrincezna a skřítekHon na ponorkuJekyll & HydeTen, kdo stvořil špiónaTre colonne in cronacaZapomenout na PalermoFirst and Last


Aktualizace osobnostního profilu Joss Ackland: 29.2. 2024 14:02