Pascale Roberts (1933 - 2019)


Cesta Pascale Roberts k filmovému herectví byla poměrně jednoduchá, i když jako řada jiných dívek musela překonat odpor rodičů, stejně jako řada jiných si ale nakonec svou touhu prosadila. Pascale Roberts se narodila v Boulogne-sur-Seine, její matka působila jako lektorka estetiky. Díky tomu se v jejich domě pohybovala řada osobností z oblasti umění, mimo jiné i slavných hereček. Jedna z nich, Martine Carol, se ujala dospívající Pascale a její touhu po herectví se rozhodla realizovat uvedením do světa filmu. Pascale Roberts se poprvé objevila ve filmu CHLAPCŮV ŽIVOT (Un vie de garçon, 1954), kde se však mihla jen v epizodní roli. Její další výstupy před kamerou byly spojeny právě s Martine Carol a po jejím boku hrála například ve filmech MADAME DU BARRY (1954) nebo SYN SLADKÉ CAROLINE (Le fils de Caroline Chérie, 1955).

Kromě již zmíněných herců hrála Pascale Roberts také v komediích se slavným Fernandelem, například DOBRÝ KRÁL DAGOBERT (Le bon roi Dagobert, 1963), spíše ale byla obsazována do postav osudových žen v dramatickém a kriminálním žánru. Za její nejvýznamnější roli je považována postava paní Colinové v mezinárodně oceněném dramatu s tématikou rasismu PAN DUPONT (Dupont Lajoie, 1975). V této době se častěji objevovala v televizi než ve filmu, naši diváci ji ale mohou znát z vedlejších rolí, které odehrála po boku Alaina Delona v kriminálkách TŘI MUŽI NA ZABITÍ (Trois hommes a abattre, 1980) nebo KDO NASTAVÍ KŮŽI (Pour le peau d'un flic, 1981).

V dalších letech své aktivity před filmovou kamerou omezila Pascale Roberts na minimum, čeští diváci ji ale mohli vidět v několika oblíbených kriminálních seriálech, v dobrodružném snímku D'ARTAGNANOVA DCERA (La fille de d'Artagnan, 1994) se připomněla v úloze matky představené, vyvrcholením její práce pro film je zatím romantický příběh MARIUS A JEANNETTE (Marius et Jeannette, 1997), jenž jí vynesl nominaci na Cézara za vedlejší roli. Před filmovou kamerou stála naposledy v rámci kriminálky LADY JANE (2008), televizním divákům ve Francii se v poslední době představuje v oblíbeném seriálu PLUS BELLE LA VIE (2008-2010).


21.10.1933
Boulogne-sur-Seine, Francie
26.10.2019
Paříž, Île de France, Francie
Pascale Roberts csfd

Course contre la montreLady JaneMes deux marisUn beau salaudMon père est ingénieurLásko moje, kde jsi?Není to tak vážnéUn bébé noir dans un couffin blancVe městě je klidÀ l'attaque!Chili con carneEl pianistaLes Marchands de gloireMarius et JeannetteÀ la vie, à la mort !D'Artagnanova dceraPoslední kartaLe Mari de LéonFucking FernandVelká cestaGros dégueulasseBrigade des moeursAldo et JuniorPrends ton passe-montagne, on va à la plageSurprise PartyKdo nastaví kůžiSi ma gueule vous plaît...Tři muži na zabitíHistoires de voyous: L'élégantL'éblouissementAmours sous la révolution: Quatre dans une prison, LesLe Beaujolais nouveau est arrivéMal partis, LesNenapravitelnýPan DupontRage au poing, LaŘidičský průkazBrigade en folie, LaAu théâtre ce soir: Virage dangereuxFriendsBruno, l'enfant du dimanchePatates, LesThreeUn drôle de colonelBlondýnka z PekinguSpéciale dernièreTřináctý rozmarÉcharpe, L´Baratineurs, LesZločin v expresuRelaxe-toi chérieWeiße Fracht für HongkongBluffeur, LeCommissaire mène l'enquêteDobrý král DagobertDragées au poivreLa rabouilleuseNous irons à DeauvilleNůž v ráněDans la gueule du loup


Aktualizace osobnostního profilu Pascale Roberts: 17.11. 2023 21:48