Jane Wyatt (1910 - 2006)   † 96 let


Jane Waddington Wyatt se narodila v městečku Campgaw ve státě New Jersey. Její otec byl investičním makléřem na Wall Street, matka byla divadelní kritička. Od tří měsíců vyrůstala Jane v New Yorku, odkud rodina pocházela, a navštěvovala Chapin School a později Barnard College. Tu ale po dvou letech studia opustila, aby začala studovat v Berkshire Playhouse v Stockbridge ve státě Massachusetts. Svůj broadwayský divadelní debut zazanamenala ve hře Trade Winds.

Největší popularitu jí ale v 50. letech přinesla role Margaret Anderson v komediálním seriálu FATHER KNOWS BEST. Tento klasický sitcom, ve kterém zářila po boku Roberta Younga, ale neměl jednoduché začátky. Když se v roce 1954 začal vysílat, měl zpočátku tak špatnou sledovanost, že se ho společnost CBS rozhodla v březnu následujícího roku zrušit. Po vlně protestů od diváků ale CBS vrátila seriál na obrazovky v dřívějším vysílacím čase a ze seriálu se stal skutečný hit. Jane za roli Margaret získala celkem třikrát cenu Emmy.

V listopadu roku 1935 se jejím manželem stal Edgar Bethune Ward. Měli spolu dva syny – staršího Christophera a mladšího Michaela, který se stal pianistou. Manželé spolu prožili dlouhý a šťastný život - Edgar zemřel pouhý jeden den před 65. výročím jejich svatby. Jane zemřela v říjnu roku 2006 ve věku 96 let v kalifornském Bel-Air.


12.8.1910
Campgaw, New Jersey, USA
20.10.2006
Bel Air, Los Angeles, California, USA
Jane Wyatt csfd

Ďábel v AmityvilleStar Trek IV: Cesta domůMissing Children: A Mother's StoryA Love Affair: The Eleanor and Lou Gehrig StoryNarození PáněSuperdomeThe MillionaireFather Knows Best: Home for ChristmasThe Father Knows Best ReunionAmelia EarhartPoklad na ostrově MatecumbeKatherineTom SawyerYou'll Never See Me AgainNeighborsWeekend of TerrorNever Too LateSee How They RunThe Two Little BearsInterludeCriminal LawyerHouse by the RiverJsi opravdu našeMy Blue HeavenThe Man Who Cheated HimselfBad BoyCanadian PacificTask ForceNo Minor VicesPitfallBumerangDžentlemanská dohodaStrange ConquestThe Bachelor's DaughtersNic než osamělé srdceBuckskin FrontierThe KansanArmy SurgeonThe Navy Comes ThroughHurricane SmithKisses for BreakfastWeekend for ThreeGirl from God's CountryZtracený obzorThe Luckiest Girl in the WorldWe're Only HumanGreat ExpectationsOne More RiverMladý Indiana JonesMladá, krásná se závazkemStarmanThe Love BoatHotelSt. ElsewhereFantasy IslandGemini ManGibbsvilleKoroner Quincy


Aktualizace osobnostního profilu Jane Wyatt: 25.4. 2024 10:20