Olga Karlatos 76 let


Olga Karlatos je řecká herečka, rodačka z Athén, kde se narodila 20. dubna 1947. Karlatos je jméno umělecké, na svět přišla s příjmením Vlassopulos. Své herecké jméno si vydobyla zejména v italském filmu v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století.

Itálie si jí poprvé všimla roku 1971, kdy televize RAI uvádí film na motivy epické básně ENEIDE ( LE AVVENTURE DI ENEA ) a režisér Franco Rossi využil krásnou herečku a její velké a hluboké, jakoby magnetické oči, k roli nešťastné Dido. V roce 1972 natočil Jean-Louis Bertuccelli film PAULINA 1880 podle románu Pierra Jeana Jouveho. Příběh z období baroka o těch nejsložitějších i nejpřirozenější věcech ve světě erotiky a mystiky. Paulina je jedna z nejvíce fascinujících "ženských postav" literatury a na filmovém plátně je jako dospělá ztvárněna právě Olgou Karlatos. Paulinu jako dítě hrála v tomto filmu Eliana De Santis. Vše to zní jako začátek slibné kariéry, ale ta možná trochu nevysvětlitelně stagnuje na mrtvém bodě. Manžel Nikos Papatakis přichází v roce 1976 s filmem GLORIA MUNDI (v Itálii vychází pod názvem TORTURA, tedy MUČENÍ) a Olga v roli Galai, podstupuje různé druhy mučení, jako uhašení cigarety na prsu, elektrické šoky atd.. Film je svým způsobem skandální, ale přináší toužené zviditelnění. Ve stejném roce ve westernu KEOMA hraje Lisu, těhotnou ženu obviněnou z prostitutce, které pomáhá tajemný mstitel (Franco Nero). Lisa nakonec umírá po porodu.

V roce 1975 se stává velmi známou po celé Itálii jako krásná manželka lékaře Sassaroliho ( Adolfo Celi ) Donatella, v Monicelliho prvním díle proslulé trilogie MOJI PŘÁTELÉ. Za hudbu oceněný snímek (David di Donatello Awards) MOGLIAMANTE (1977) byl pro Olgu příležitostí zahrát si s Marcellem Mastroiannim a Laurou Antonelli. Olga zde hraje doktorku Paolu Pagano. V zombie hororu ZOMBI 2 (1979), s dost pesimisticky ztvárněným závěrem, hrála Olga arogantní a nervózní Paolu Menard, manželku Dr. Davida Menarda (Richard Johnson). Její nádherné oko propíchnuté kusem dřeva se pak stalo jakýmsi symbolem italského hororového filmu.

Od roku 1981 se Olga objevovala již převážně v televizní tvorbě, i když v tomto období si ještě zahrála epizodní roli v mnohokrát oceňovaném mafiánském snímku Sergia Leoneho TENKRÁT V AMERICE (1984), nebo v muzikálu PURPUROVÝ DÉŠŤ (1984) s Princem v hlavní roli. Televizní tvorba znamená nejen filmy SRUPLES (1981), THE SINS OF DORIAN GRAY (1983) a další, ale i několik seriálů jako LE ROSE DI DANZICA (1981) či QUO VADIS ? (1985). Jako Carmen Abierro se objevila ještě roku 1986 v televizním seriálu MIAMI VICE a pak její kariéra končí.


20.7.1947
Athína, Řecko
Olga Karlatos csfd

L'ingranaggioInganniPurpurový déšťSmrtící sponaTenkrát v AmericeSins of Dorian Gray, TheŠarlatový a černýDáma s kaméliemiPeter and PaulSchatz des Priamos, DerScruplesEleytherios Venizelos: 1910-1927Exodos kindynouUna moglie, due amici, quattro amantiAgenzia Riccardo Finzi, praticamente detectiveBelli e brutti ridono tuttiDedicato al mare EgeoIl GiocattoloMani di vellutoRiavanti... Marsch!Senza bucciaZombi 2CycloneEffetti specialiNero venezianoOi tembelides tis eforis koiladasRidendo e scherzandoUn poliziotto scomodoDiamanti sporchi di sangueMogliamantePer questa notteGloria mundiKeomaTakové podivné příležitostiMoji přáteléAufs Kreuz gelegtPaulina 1880EneideOi voskoiOsamělý mstitelMiami ViceQuo vadisGeorge SandIl fascino dell'insolitoLe rose di DanzicaReturn of the SaintVideo Nasties: Moral Panic, Censorship & Videotape


Aktualizace osobnostního profilu Olga Karlatos: 3.4. 2024 05:02