Halit Ergenç 53 let


Halit je, jak už jméno a lehce exotický vzhled napovídá, hercem turecké národnosti. Narodil se v roce 1970 jako syn herce Saita Ergençe. Halit je velmi všestranným člověkem. Studoval Námořní inženýrství, které ovšem po roce opustil, aby mohl studovat operní zpěv. Mezitím se živil jako počítačový operátor nebo obchodník. Krátce také pracoval jako tanečník a zpěvák.

Halit v Turecku patří mezi nejoblíbenější a nejznámější herce. U nás bychom ho ale nejspíš vůbec neznali, kdyby jej v roce 2006 neobsadili do hlavní role Onura Aksala v tureckém seriálu BINBIR GECE. Právě Tisíc a jedna noc, jak zní jeho český překlad, svého času rozdělila ČR na dva tábory - jedni jej zatracovali, druzí zbožňovali.

Ergenç je již podruhé ženatý. V roce 2008 si vzal Gizem Soysaldı, manželství však trvalo jen rok a půl. Říkalo se, že ji opustil kvůli Bergüzar Korel, jeho seriálové kolegyni Šeherezádě z Binbir Gece. On sám to však popírá. Každopádně právě Bergüzar si v roce 2009 vzal a právě s ní má malého synka Aliho.


30.4.1970
İstanbul, İstanbul, Marmara Region, Turecko
Halit Ergenç csfd

Mest-i AşkIlk Adim: 1919Kasablankaİstanbul KırmızısıAli and NinoVe Perde!MisafirAcı AşkDevrim ArabalarıSíť 2.0Tramvayİlk AşkBabam ve OğlumOkulHiç Yoktan AşkÖlümün El YazısıBabilVatanım SensinVelkolepé stoletíTisíc a jedna noc


Aktualizace osobnostního profilu Halit Ergenç: 1.11. 2023 01:11