Salim Kechiouche 45 let


Ve svých 15 letech byl objeven francouzským režisérem Gaëlem Morelem. Morel mu dal první příležitost ve filmu À TOUTE VITESSE, který šel do kin v roce 1996. Kechiouche od té doby hrál ve většině Morelových filmů, včetně PREMIÈRES NEIGES z roku 1999, LE CLAN z roku 2004 a APRÈS LUI z roku 2007. Salimovi se herectví tak zalíbilo, že začal studovat na herecké akademii, kde promoval v roce 2002.

V svých filmech zazářil hlavně v GRANDE ÉCOLE z roku 2004, kde ztvárnil roli Mécira a ve filmu ze stejného roku LE CLAN v roli Hichama. Le Clan šel do USA pod názvem THREE DANCING SLAVES. V Paříži na jevišti si zahrál roli Giuseppe Pelosiho, milence a vraha Pier Paola Pasoliniho, a to ve hře Vie et Mort de Pier Paolo Pasolini, kterou napsal Michel Azama.

Kechiouche byl v roce 1998 šampionem Francie v kick boxu a v roce 1999 a 2002 stanul na druhém místě na šampionátu v Thajském boxu. Jeho boxerský talent byl ve filmech využit, znatelně však ve filmech jako LES AMANTS CRIMINELS, ARCHIVES DE NUIT, LE CLAN, NOS RETROUVAILLES, a když hrál sám sebe v experimentálním snímku CINÉMATON. Jistou pozornost na sebe upoutal díky scéně ve sprše filmu LES AMANTS CRIMINELS, v USA pod názvem Criminal Lovers.


2.4.1979
Lyon, Francie
Salim Kechiouche csfd

Constance aux enfersL'Enfant du paradisMüjdeBreitnerovo komandoMektoub My Love: IntermezzoMektoub, má láska - Canto UnoCorps étrangerLa promesse du feuTa mère!VoyoucratieVůně vraždyLa crèche des hommesÊtreParis à tout prixŽivot AdèleJe ne suis pas mortLe Noir (Te) Vous Va Si BienLe FilFortunesAnnée suivante, L'Místo něhoNaše shledáníClan, LeGrande écolePremières neigesZamilovaní vraziÀ toute vitesseRebeccaZpátky v ganguStíny smrtiDvojí spravedlnostMoucheOdysseusFortunesHistoires de viesLe Grand PatronPaříž 2010: Stoletá vodaCinématonLa VeilléeCelui qui brûleCulture D'apparencesTemps mortsLes grands du rire


Aktualizace osobnostního profilu Salim Kechiouche: 10.11. 2023 09:41