Geoffrey Lewis (1935 - 2015)


Talentovaný, 175 cm vysoký herec, režisér a scénárista Geoffrey Lewis se narodil 31.7.1935 v San Diegu v Kalifornii. Vyrůstal na Rhode Island, ale v deseti letech se přestěhoval zpátky do Kalifornie. Už odmalička měl zájem studovat dramatické umění na vysoké škole. Jeho učitel dramatu vzal na vědomí jeho talent a přihlásil ho do Plymouth divadla v Massachusetts, kde se poprvé objevil ve hře Summer Stock. Dále se objevil v několika off-Broadway představeních v New Yorku.

Dále hostoval ve spoustě seriálů, z nichž můžeme jmenovat např. TO JE VRAŽDA, NAPSALA, WALKER, TEXAS RANGER, PLASTICKÁ CHIRURGIE S.R.O., DR. HOUSE nebo JMENUJU SE EARL. O jeho talentu také svědčí to, že byl v roce 1981 nominován na Zlatý Globus za roli ve filmu FLO, v roce 1985 byl nominován na cenu ACE za roli v seriálu MAXIMUM SECURITY a v roce 2006 byl nominován na Slate Award za roli ve filmu OLD MAN MUSIC.

Geoffrey je podruhé ženatý a je otcem deseti dětí, z nichž se většina také stala herci, nebo producenty. Také je velkým nadšencem do zbraní, sám si nechal vyrobit pistoli Terry Tussey 1911 ráže 45mm. I přestože je Geoffreymu přes 70 let, stále aktivně hraje a my se jen můžeme těšit na jeho další role.


31.7.1935
San Diego, California, USA
7.4.2015
Los Angeles, California, USA
Geoffrey Lewis csfd

High and OutsideRetreat!Mommy's Little MonsterNenápadná slečnaPickin' & Grinnin'The Haunted World of El SuperbeastoŘezníkChinaman's ChanceVánoční chaloupkaCold OnesStěhování pana McAllisteraDivoká srdceFingerprintsSatanův měsícZombiesCizinecFormosaOživlá mumieVyvrženci peklaBlueberryPíseň prérieBrazilian BrawlMay DayMy Life with MenRodinné tajemstvíZrádné vzpomínkyA Light in the DarknessZ nuly hrdinouSluneční bouřeHighway 395ÚnosciĎábelská hraZítra se ženímPanna nebo orelPůlnoc v zahradě dobra a zlaThe UnderworldTvrdí chlapiPříležitostné pekloTrilogy of Terror IIKansasTajemný hlas v telefonuBrána drakaBílý tesák 2Hazardní hráčMaverickNational Lampoon a škola akvalunguStrážce moudrostiMistr neznámého bojeMuž bez tvářeZabijákČas pomstyKouzelníkTrávníkářDvojitý zásahDisturbedGunsmoke 2: Poslední ApačSrdeční záležitostChyť si mě!Desperado: The Outlaw WarsFletch žije


Aktualizace osobnostního profilu Geoffrey Lewis: 11.11. 2023 12:48