Diana Scarwid 68 let


Americká herečka Diana Elizabeth Scarwid se narodila 27. srpna 1955 v Savannah, USA. V 17 letech opustila své rodiště a odjela do New Yorku za svým snem stát se herečkou. Vystudovala Pace University a American Academy of Dramatic Arts současně, obojí s výborným prospěchem. Aktivně se účastnila divadelních a filmových workshopů v rámci vzdělávacích programů.

V televizi portrétovala významné dámy světové politické scény, Rose Kennedy v TV filmu J.F.K.: RECKLESS YOUT (1993) a Bess Truman v TV filmu PREZIDENT TRUMAN (1995). Za poslední jmenovanou roli získala další nominaci na cenu Emmy 1996 za vynikající herečku ve vedlejší roli. V roce 2001 hostovala v epizodě „Otisky prstů“ seriálu PRÁVO A POŘÁDEK (1990). V roce 2004 podepsala kontrakt na roli Karen Tyler v uznávaném seriálu televize Fox WONDERFALLS, jehož vysílání bylo předčasně ukončeno, ale jeho plná verze byla později uvolněna k záznamu na DVD nosičích. Hostovala v několika seriálech, mj. THE OTHERS (2001), ZTRACENI (2004), ÚTĚK Z VĚZENÍ (2005) a ŘEKNI, KDO TĚ ZABIL (2007). V roce 2009 v epizodě s názvem 1961 hrála Alice Show a ve stejném roce se objevila v epizodě seriálu MYŠLENKY ZLOČINCE (2005). Ve filmu TRIBUTE (2009) si zahrála po boku herečky Brittany Murphy, která téhož roku předčasně zemřela.

Křehká 1.65 m vysoká blondýnka se v roce 1977 provdala za lékaře Erica Allena Scheinbarta, mají spolu dvě děti Jeremyho a Ursulu. Diana je hrdou nositelkou neoficiálního titulu první herečky vůbec, která získala dvě rozdílná ocenění během jednoho roku - za nejlepší a zároveň nejhorší herečku. V inkriminovaném roce 1980 byla rovněž časopisem Screen World označena za jednu z dvanácti slibných hereček.


27.8.1955
Savannah, Georgia, USA
Diana Scarwid csfd

Další šťastný denBackyard WeddingNora Roberts: PoctaDream BoyValley of the Heart's DelightČistá barvaRed ThreadÚnosMužská záležitostParty MonsterAndělíčekCesta do válkyPod povrchemŠpinavá záležitostDown Will Come BabyRuby BridgesVražedná lilieBastard Out of CarolinaCritical ChoicesKdyby zdi mohly mluvitThe Angel of Pennsylvania AvenueBáječná létaGold Diggers: The Secret of Bear MountainLékTrumanJ.F.K.: Reckless YouthLabor of Love: The Arlette Schweitzer StorySimple JusticeNoc lovceBrenda StarrováJak jsem ti slíbilKrajní situacePsycho 3The Ladies ClubŽárBunny's Tale, ADravé rybySilkwoodováUFO - tajemní návštěvníciDesperate LivesThou Shalt Not KillDrahá maminkoGuyana Tragedy: The Story of Jim JonesInside MovesZnovu na cestěBatteredDěvčátkoForeverBuncoIn the Glitter PalaceThe PossessedHrdinovéMyšlenky zločinceOdložené případyŘekni, kdo tě zabil


Aktualizace osobnostního profilu Diana Scarwid: 10.11. 2023 16:18