Billy Crudup 55 let


Je to ten typ herce, který není moc slavný, ale stejně díky svým zajímavým rysům a hereckému talentu utkví leckterému filmovému divákovi v mysli na hodně dlouhou dobu a stačí mu k tomu i vidět s ním jen jeden film. Billy Crudup je totiž ten typ herce, co na sebe dokáže upoutat téměř veškerou pozornost i v té nejmenší roli.

V roce 1997 se objevil v malém snímku RANDE a o rok později ve westernu HI-LO COUNTRY: POSLEDNÍ KOVBOJ a ve sportovním snímku HRANICE MOŽNOSTÍ. Tento film zaujal právě díky jeho skvělému ztvárnění zázračného běžce a Billy zde předvedl nepochybně jeden ze svých nejlepších výkonů. Na konci toho desetiletí už se pak objevil jen v malých projektech JESUS´S SON a GANG.

V roce 2000 nabídl režisér Cameron Crowe Billymu jeho zřejmě životní roli ve skvělém filmu NA POKRAJI SLÁVY. Billy byl za svou vedlejší roli nominován na řadu cen, např. na cenu MTV. Následovalo pár průměrných projektů a nedávno se objevil v Burtonově snímku VELKÁ RYBA.


8.7.1968
Manhasset, New York, USA
Billy Crudup csfd

Die in a GunfightLiga spravedlnosti Zacka SnyderaKde se touláš, BernadettoPo svatbě1 Mile to YouLiga spravedlnostiVetřelec: CovenantJackieMládí v OregonuŽeny 20. stoletíSpotlightStanfordský vězeňský experimentBez kormidlaLáska jako blázenPoslední K.O.Pokrevní poutoSousedská hlídkaTenký ledVelká krizeJíst, meditovat, milovatStrážci - WatchmenVeřejní nepřáteléRakeťáciDedicationKauza CIAMission: Impossible IIINevěřte mužůmKrása na scéněVelká rybaCharlotte GraySvětoběžníkNa pokraji slávyČekání na smrtJesus' SonGangHi-Lo CountryHranice možnostíGrindRandeSpáčiThe Morning ShowZa světlými zítřky!Terapeutka


Aktualizace osobnostního profilu Billy Crudup: 2.11. 2023 15:18