Michal Herz 63 let


Narodil se v rodině režiséra a chemické inženýrky. Od nejútlejšího věku byl obsazován do menších rolí ve filmech svého otce i jeho kolegů - režisérů. Mezi jeho záliby od dětství patřilo malování a fotografování, ke kterému se později přidal i amatérský film. Po ukončení SUPŠ v Praze na Žižkově vystudoval FAMU - Katedru dokumentární tvorby. Během studia natočil několik školních filmů (Aro, Jak si vyhrát život, Nesmírná únava materiálu, Stačí málo – někdy půl), za některé z nich obdržel ocenění. Po absolutoriu nastoupil do Krátkého filmu v Praze. Asistoval významným českým režisérům (Jiří Krejčík, Jiří Weiss, Karel Kachyňa, Jaroslav Dudek, Antonín Moskalyk) a svému otci. Samostatnou tvorbu odstartoval z politických důvodů až v roce 1990.

Dlouhodobě se věnuje charitativní činnosti pro nejrůznější organizace - Svaz Českých paraplegiků, Konto Paraple, I.Gynekologicko-porodnická klinika LF v Praze, Anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice Na Malvazinkách, PŽNO, Nadace Naše dítě, Nadace Kapka naděje, Nadace La Sophia.

Některé hudební pořady a klipy – produkce, režie, kamera: Eva Olmerová, Pražský výběr, Sarah, INXS, Michael Kocáb, Varhan Orchestrovič Bauer, Ondřej Soukup, Roman Holý, Matěj Ruppert, Petr Hapka, Yvetta Blanarovičová, Patricie.

Některé dokumentární a televizní pořady – produkce, režie, kamera: Curriculum vitae, Docela obyčejný příběh, Dobrej tajm s Martinem, Zpátky domů, S důvěrou a láskou, Jeden den s….


8.8.1960
Praha, Československo
Michal Herz csfd

Manu a Matěj na cestě do ApulieManu a Matěj na cestě po jižní ItáliiKřížem krážem IzraelemManu a Matěj na cestě z Říma na ostrov CapriKarel je GottManu a Matěj na cestě do ŘímaBezpečnost plavebního provozuKarel Gott - Můj životKarel IV. očima Jiřího FajtaLucka - život a jak ho žítOtecIvan Lendl: Alfons Mucha/Návrat domůS důvěrou a láskouGEN - Galerie elity národaNesmírná únava materiáluJak si vyhrát životVšechno, co mám rádaZachraňme ZemiBožské dorty od MarkétyKdyž vaří tátaLéto s ItalemÁno, šéfe!Šéf na griluAno, šéfe!S Italem v kuchyniTři sestry - PomerančTerezínské stínyZoufalé ženy dělají zoufalé věciPoslední motýlSmrt krásných srncůToulavý EngelbertDotek motýlaKulhavý ďábelDobrodružství kriminalistikyVojáček


Aktualizace osobnostního profilu Michal Herz: 3.11. 2023 04:19