Don Stroud 80 let


Don Stroud, celým jménem Donald Lee Stroud, pochází z umělecké rodiny. Jeho otec Clarence byl známý komik a kabaretiér, matka Ann Livermore, (roz. McCormack), byla zpěvačka. Don vytvořil přes 100 filmových rolí a objevil se téměř ve 200 televizních pořadech. Vytvářel především vedlejší role padouchů, což bylo dáno jeho drsným vzhledem a vypracovanou postavou. V mládí byl zdatným sportovcem, výborným surfařem na plážích Waikiki a přeborníkem v havajském bojovém umění Kajukenbo.

Ze známých filmů lze jmenovat např. Madigan (1968), Cooganův trik (1968), Krvavá máma (1970), Joe Kid (1972), Scalawag (1973), Buddy Holly Story (1978), Horor v Amityville (1979), Ozbrojení a nebezpeční (1986), Povolení zabíjet (1989), Žoldáci (1994), Carnosaur 2 (1995), Absolventka (2009), Nespoutaný Django (2012) a další. Vystupoval také v populárních televizních seriálech Columbo, A-Team, To je vražda, napsala, Mike Hammer, Dragnet, Nash Bridges, Pensacola: Zlatá křídla atd.

V roce 1992 byl vážně zraněn při přepadení v New Yorku, když se snažil pomoci přepadeným. Byl šestkrát bodnut a přišel o pravé oko. Jeho bratr Duke Stroud vyučuje herectví na Pasadena City College. Don se v roce 2007 odstěhoval zpět na rodnou Havaj, ale stále se uplatňuje ve filmech a televizi.


1.9.1943
Honolulu, Hawaii, USA
Don Stroud csfd

Nespoutaný DjangoAbsolventkaSuturesDetonatorMizeraMuži v bílémAmerická divočinaBilboPravdivá romance IIThe Haunted SeaDrahocenný nálezCarnosaur 2Dillinger and CaponeSawbonesVetřelec z hlubinZločinná srdceŽoldáciCyberseekerIt's ShowtimeThe Flesh MerchantLegend of the Roller Blade SevenReturn of the Roller Blade SevenSmrtící mstitelPrvní na ráněThe Roller Blade SevenCartelJe to v hájiKarate tiger 4: Král kickboxerůStreet War!Twisted JusticeŠéf mafieHyper SpaceMike Hammer: Murder Takes AllPovolení zabíjetTango pro dvaNávrat Mika HammeraOzbrojení a nebezpečníGidget's Summer ReunionMore Than MurderI Want to LiveMurder Me, Murder YouSladkých šestnáctThe Night the Lights Went Out in GeorgiaExpress to TerrorHoror v AmityvilleSearch and DestroyKatie: Portrait of a CenterfoldThe Buddy Holly StoryChlapci ze sboruSudden DeathHigh RiskHollywood ManPárty hrůzyThe Killer Inside MeNávrat Joe ForresteraTrochu si užij a hodně ukradniElevator, TheScalawagSlaughter's Big Rip-OffDcery Joshuy Caba


Aktualizace osobnostního profilu Don Stroud: 30.10. 2023 13:47