John Waters 75 let


I když je John Russell Waters australský hudebník a televizní, divadelní a filmový herec, narodil se v hlavním městě Velké Británie Londýně skotskému herci Russelovi Watersovi a jeho ženě Barbaře. Již v deseti letech si zahrál dětskou roli ve filmu ZKÁZA TITANICU (1958). Později své herecké kvality prokázal na Hamptonském gymnáziu, kde ztvárnil ve školní hře Macbetha. Kromě herectví ho lákala hudba a jako náctiletý se stal členem hudební kapely The Riots.

V roce 1970 se mu podařilo získat práci na připravě americko-australského filmu ADAM'S WOMAN. Díky doporučení herců z tohoto filmu a hudebním schopnostem získal role v několika muzikálech. Poté se začal objevovat v drobných rolích v australských televizních seriálech. Za účinkovaní v kriminálním seriálu DIVISION 4 získal v roce 1975 cenu Logie za nejlepší nový talent. Popularitu pro několik generací diváků mu přineslo učinkovaní v televizním pořadu pro děti PLAY SCHOOL na kanále Australian Broadcasting Corporation (ABC). V toto pořadu se objevoval teměř 20 let, v období 1972 až 1991.

Seriál ZLATÁ HOREČKA (1976) mu přinesl i větší roli seržanta McKellara. Objevil se ve filmech určených pro velké plátno, jako například válečných KROTITEL MORANT (1980) a ÚTOČNÁ SÍLA "Z" (1982), kde si zahrál po boku Mela Gibsona a Sama Neilla. Za film BOULEVARD OF BROKEN DREAMS získal cenu AACTA za nejlepší mužský herecký výkon. Nejen v Austrálii, ale i ve světě se proslavil rolí kapitána parníku Brentona Edwardse v seriálu CO PŘINÁŠÍ ŘEKA (1984) a na něj navazujícím televizním dvojdílném filmu CO PŘINÁŠÍ ŘEKA 2 (1990).

Objevil se i v dalších australských seriálech jako například v nekonečném ALL SAINTS (1998) v roli doktora Mika Vlaska, MLADÍ LVI (2002) v roli staršího detektiva Billa Martina a ve  FIREFLIES (2004) v roli Perryho Luscomba. V roce 2015 byl obsazen do amerického thrilleru 2:22.


8.12.1948
Londýn, England, Velká Británie
John Waters csfd

The RoosterBlazeSlečna Fisherová a záhada Hrobky slzAt LastTři létaVzorceNávrat na zapomenutý ostrovTajemství drožkyRagtimeCentre PlaceStealth: Přísně tajná miseFirefliesNesmrtelné zloCukrová fabrikaPapoušek a pokladSingapore Sling: Midnight OrchidSingapore Sling: Old FlamesSingapore Sling: Road to MandalayEbbtideSingapore SlingKudy domůCo přináší řeka 2Heaven TonightBoulevard of Broken DreamsCaptain JohnnoDrsné násilíNancy WakeMěsíc nad bušíPerfectionist, ThePoslední mohykánAlice to NowhereGoing SaneKvětina vášněI Can't Get StartedVysočinaÚtočná síla BedfellowsKrotitel MorantSlippery SlideCassDemolitionGetting of Wisdom, TheThe Scalp MerchantWeekend of ShadowsSummerfieldEliza FraserEnd PlayThe Haunting of Hewie DowkerZkáza TitanicuDoktor srdcařThe EndMateřstvíMystery Road: The Series


Aktualizace osobnostního profilu John Waters: 5.3. 2024 03:32