Anny Papa 65 let


Anny Papa se narodila 29. června 1958 v italském Salernu. Její křestní jméno je někdy také uváděno jako Annie. Poprvé o sobě dala vědět roku 1976, když se stala „Miss Cinema 1976". Nebála se ukázat před porotci své poprsí a jelikož to bylo podáno úsměvným způsobem, určitě jí to k tomu ocenění dopomohlo.

Po debutu se objevila v sedmdesátých letech ještě v německé komedii DAS LUSTSCHLOSS IM SPESSART (1978) a v italské komedii COME PERDERE UNA MOGLIE E TROVARE UN´AMANTE (1978), kde hrála Helen, manželku hlavního hrdiny Alberta (Johnny Dorelli).  Mimo komedie, to byly v sedmdesátých letech ještě dva horory. Jedním byl snímek Sergia Martina IL FIUME DEL GRANDE CAIMANO (1979), kde ztvárnila Lauru a druhým byl satanistický horor Pira Carpiho UN´OMBRA NELL´OMBRA (1979).

V osmdesátých letech vytvořila dalších šest rolí. První byla roku 1982 ve válečném filmu MONSIGNOR, druhá se stala možná nejznámnější rolí této Italky. Jednalo se o pozdnější giallo Lamberta Bavy, LA CASA CON LA SCALA NEL BUIO DEL (1983), kde si především milovníci tohoto žánru vzpomenou na pohlednou dívku Giulii, která ke konci filmu neunikne uškrcení. Další role vytvořila v průběhu osmdesátých let v komedii UCCELLI D´ITALIA (1984), v dalším pozdním giallu CARAMELLE DA UNO SCONOSCIUTO (1987) a v komedii SOTTOZERO (1987).

Roku 1992 se v roli Karen představila Anny ve filmu Joe D´Amata UNA TENERA STORIA. V době natáčení jí bylo 34 let a hned v úvodní scéně, kdy se převléká do stejnokroje, můžete vidět její dokonalé tělo. Je škoda, že se přestala po tomto filmu objevovat na filmových plátnech a divákům se představila již jen na televizní obrazovce roku 1993 v seriálu PIAZZA DI SPAGNA.


29.6.1958
Salerno, Itálie
Anny Papa csfd

Una tenera storiaKaramely od neznáméhoSottozeroComplicato intrigo di donne, vicoli e delitti, UnUccelli d'ItaliaLa casa con la scala nel buioMonsiňorOmbra nell'ombra, UnŘeka velkého krokodýlaDas Lustschloß im SpessartFine del mondo nel nostro solito letto in una notte piena di pioggia, LaJak ztratit ženu a získat přítelkyniCapriCento vetrineŠpanělské náměstí


Aktualizace osobnostního profilu Anny Papa: 28.2. 2024 17:24