Sal Borgese 87 let


Rodák z Říma Salvatore Borgese je italský herec a kaskadér, jenž působil u filmového průmyslu bezmála padesát let a ztvárnil obrovské množství rolí, převážně v komediích, spaghetti westernech a dobrodružných snímcích z italské, francouzské i americké produkce. Nikdy se nedočkal na plátně většího prostoru, avšak jeho živelné herectví, podpořené fyzickou zdatností, mu přineslo řadu pracovních nabídek i od velmi významných tvůrců. Kromě natáčení filmů byl Sal talentovaným sportovcem. Věnoval se gymnastice, lukostřelbě nebo závodech na kajaku. Dvakrát mu jen těsně unikla nominace na Olympijské hry.

V roli proradného sluhy Očka se objevil v historické komedii s legendárním komikem Louisem de Funésem POŠETILOST MOCNÝCH. Spolupracoval rovněž na mnoha filmech s italskou komickou dvojicí Bud Spencer-Terrence Hill, kde obvykle ztělesňoval záporné postavy (SUDÁ A LICHÁ, SUPERPOLDA, KDO NAJDE PŘÍTELE, NAJDE POKLAD). Byl k vidění ve spoustě televizních seriálů (KRYŠTOF KOLUMBUS, OSTROV POKLADŮ, DON MATTEO..). V epizodní roličce bodyguarda se mihnul i ve třetím díle mafiánské ságy F.F. Coppoly KMOTR. Na mnoha snímcích spolupracoval i jako choreograf akčních scén.


5.3.1937
Řím, Lazio, Itálie
Sal Borgese csfd

Enzo FerrariL'amore oltre la vitaFrigidaire - Il filmSiete mil días juntosLa corsa dell'innocenteJohnny PárátkoBláznivá komedieKmotr IIIUn cane scioltoZapomenout na PalermoZelené pekloŽralokI picariVyšetřováníTre supermen a Santo DomingoCinque del Condor, IJoan Lui - ma un giorno nel paese arrivo io di lunedìMezi čtyřma očimaSedm slavných gladiátorůCiao nemicoIncontro nell'ultimo paradisoCar CrashKdo najde přítele, najde pokladPierino il fichissimoDěvčata chtějí být děvčatyMi faccio la barcaSuperpoldaVtipálek3 Supermen contro il PadrinoLa poliziotta della squadra del buon costumeSabato, domenica e venerdìLa banda del gobboSudá a licháVelký balík penězZwei tolle Käfer räumen aufMessalina, Messalina!Sandokan se vracíBlufLe avventure e gli amori di ScaramoucheVelké vydíráníZuřivá smrtČerný korzárDas verrückteste Auto der WeltFango bollenteHijos de Scaramouche, LosFigli di Zanna Bianca, I¡Caray, qué palizas!...e così divennero i tre supermen del WestBrigadiere Pasquale Zagaria ama la mamma e la polizia, IlCrash! Che botte strippo strappo stroppioEin Käfer auf ExtratourFuori uno sotto un altro arriva il passatoreL'onorata famigliaPasqualino Cammarata... capitano di fregataPassi di danza su una lama di rasoioRevolverStoria di karatè, pugni e fagioliPodivné dědictvíSotto a chi tocca!To zvládnem, amigo


Aktualizace osobnostního profilu Sal Borgese: 3.11. 2023 12:25