Fabio Testi 82 let


Nenápadný štíhlý dlouhán z Itálie ještě dnes mnohým ženám láme srdce drsnými rysy v obličeji a zároveň jemnou citlivou duší umělce. Fabio Testi se narodil 2.srpna 1941 za nerovného společenského uspořádání v Evropě s válečným koncem. Testi se se svými atypickými rysy poměrně jasně dostává před kameru ve svých necelých šestadvaceti létech a coby westernový hrdina a záporák dohromady. Hned další snímek po jeho osobním debutu je nepřekonaný král westernů TENKRÁT NA ZÁPADĚ, kam ho obsazuje Sergio Leone na doporučení italské produkce, která si jej všimla v jeho prvotině.

Musím říci, že po filmech CESTA K RAJSKÉ SMRTI, ŽENA PRO DVA STŘELCE, LUCA IL CONTRABBANDIERE či MUSSOLINI a jiných se mi Fabio neskonale dobře zapsal jako drsný chlapík se smyslem pro citlivé ztvárnění své postavy a hlavně charismatickým pohledem s tajemným kouskem přísnosti. Jeho, ač možná méně známé kusy stojí za shlédnutí, protože jedná o nezanedbatelné tituly "Stříbrného plátna".


2.8.1941
Peschiera del Garda, Itálie
Fabio Testi csfd

800 GiorniKeoma RisesWisdom for HeroesCurse of the Blind DeadVery ValentineKing of the SandsCesta nikamColpo di fulmineKonspirace v El EscorialuMi último verano con MariánHloupá ruka zákonaSuherioInseguitoVento di primavera: Innamorarsi a MonopoliAnnarèDottoressa GiòRagazzi della notteBurattinaio, IlDelitto passionaleGioco perversoVrah na zakázkuSolo per dirti addioSueño de Tánger, ElCacciatori di naviColpo, IlIguanaSei delitti per padre BrownTop KidsAdiós pequeñaI figli dell'ispettoreIo e il duceMussolini a jáPodvodScemo di guerraGiochi d'estateSkipperVelvyslanecCarabiniere, IlFalco e la colomba, IlLuca il contrabbandiereMano negra, LaS.H.E: Security Hazards ExpertSpeed CrossSpeed DriverManaosAgenten kennen keine TränenEnigma rossoŽena pro dva střelceCesta rajské smrtiDědictví FerramontiůVelké vydíráníDůležité je milovatJdi, gorilo!Čtyři z apokalypsyDieci bianchi uccisi da un piccolo indianoGiubbe rosseI guappiNadaL'ultima chanceRevolver


Aktualizace osobnostního profilu Fabio Testi: 19.11. 2023 12:28