Stephen Root 72 let


Stephen je docela nenápadný herec, který se objevuje ve filmech, seriálech a situačních komediích výhradně ve vedlejších rolích. Přesto jsou jeho role často nezapomenutelné. Je také divadelním hercem.

Jeho první filomovou vedlejší roli mu nabídl George A. Romero ve svém snímku MONKEY SHINES (1988). První televizní obsazení bylo v americké situační komedii NEWSRADIO (1995), kde si zahrál majitele rozhlasové stanice Jimmyho Jamese.

Během své kariéry si zahrál v mnoha slavných i méně slavných seriálech, většinou ale jen malé epizodní role. Z jeho významnějších například v seriálu STAR TREK: NOVÁ GENERACE (1991) klingonského kapitána K´Vada, v HEARTS OF THE WEST (1994) šerifa R. O. Moona, dále hrál také v pěti epizodách seriálu FROM THE EARTH TO THE MOON (1998) nebo Billa Dauterivea v KING OF THE HILL (1997).

Jeho filmografie je zvláštní tím, že ačkoli nikdy nehrál žádnou zásadní roli, vždycky svým výkonem dokázal zaujmout kritiku i běžného diváka. Mezi tyto výraznější role patří určitě nevyzpytatelný koktavý Milton Waddams ve filmu OFFICE SPACE (1999), bublinková ryba (Bubbles) ve FINDING NEMO (2003), nosorožec v ICE AGE (2002), rádiový hlasatel v O BROTHER, WHERE ART THOU? (2000) nebo postava Guse Laceyho ve filmu THE MEN, WHO STARE AT GOATS (2009).


17.11.1951
Sarasota, Florida, USA
Stephen Root csfd

Lousy CarterPaintBeavis and Butt-Head Do the UniverseTo LeslieKrálovny kupónůThe Tragedy of MacbethŠťastně spoluFour Good DaysNávratPrázdnotaUncle FrankSebergŠokující odhaleníBalada o Busteru ScruggsoviOn the Basis of SexŽivot je večírekInfinity BabyUtečCassius and ClayLooking for the JackalopeMike i Dave sháněj holkuMilesNástupceSpectralTom a Jerry: Návrat do Země Oz7 Chinese BrothersAhoj, já jsem DorisTrumboGarden ApartmentsManželství na kšeftMiloNeporazitelný SupermanOsamělý jezdecRozjedeme to!SweetwaterTo My Future AssistantMegawinnerMáme rádi velrybyPravidla mlčeníJ. EdgarKrvavý státPařba v zapadákověRangoSon of MorningTom a Jerry: Čaroděj ze země OzKonspirátorOdpočítáváníScooby Doo a přízrak na letním tábořeVšechno musí pryčBob FunkDr. Dolittle 5: Lucky jede do HollywooduMuži, co zírají na kozySólistaTak si představHvězdné hádky ve filmuJen přes její mrtvoluTvrdé paliceTvrďák TaylorŽeny v balíkuCook-Off!


Aktualizace osobnostního profilu Stephen Root: 17.11. 2023 14:09