Jonathan Rhys Meyers 46 let


Jonathan Michael Francis O'Keeffe se narodil v Dublinu a jen co přišel na svět, lékaři mu odhalili vážné problémy se srdcem a nedávali mu příliš velkou šanci na přežití. Po pár měsících se však jeho stav výrazně zlepšil. I tak ho ale nečekalo bezstarostné dětství. Když mu byl rok, rodina se přestěhovala do Corku a když slavil třetí narozeniny, jeho otec John od nich odešel. Jonathan má tři mladší bratry - Alana, který s ním zůstal bydlet u matky, zatímco Jamie a Paul se odstěhovali s otcem. V 16 letech ho po neustálých průšvizích vyhodili ze školy, která ho nikdy nebavila a raději zabíjel čas touláním se po ulicích s kamarády.

Dalším posunem v jeho kariéře bylo drama Neila Jordana MICHAEL COLLINS a v roce 1998 taktéž drama SAMETOVÁ EXTÁZE, kde zaujal svým zpěvem. V následujících letech se objevil ve Figgisově ZTRÁTĚ SEXUÁLNÍ NEVINNOSTI či v JÍZDĚ S ĎÁBLEM Anga Lee. Na české diváky zapůsobil také v britském komedii BLAFUJ JAKO BECKHAM, kde ztvárnil fotbalového kouče Joea. V roce 2004 si zahrál v historickém velkofilmu ALEXANDER VELIKÝ, avšak že si zahraje právě v projektu Olivera Stonea asi nepočítal. Když mu totiž bylo 18, Stone mu nabídl roli ve filmu U-TURN. Jonathan ale zkritizoval scénář a odmítl. Režiséra to rozzlobilo, načež odvětil, že už mu nikdy roli nenabídne. Do hollywoodských výšin ho ale vystřelila pravděpodobně až hlavní mužská role v dramatu Woodyho Allena MATCH POINT - HRA OSUDU. Tentýž rok se mu také podařilo získat Zlatý Glóbus za ztvárnění legendy rock'n'rollu Elvise Presleyho v televizním filmu ELVISOVY ZAČÁTKY. V roce 2006 dostal šanci zahrát si s Tomem Cruisem v MISSION: IMPOSSIBLE III, jelikož ho ale od mládí trápila vyhublá postava, musel začít pravidelně chodit do posilovny. Kvůli roli se také naučil řídit vrtulník.

Ve volném čase se nejvíc věnuje koním, sám i jednoho vlastní. Jeho domovem je sice Londýn, často ale odjíždí relaxovat do Maroka, kde vlastní byt a které si zamiloval během natáčení. Z hudby si nejradši poslechne Boba Marleyho. Co se vztahů týče, v minulosti chodil s herečkou Toni Collette, a nyní už přes tři roky žije s angličankou Reenou Hammer. Objevuje se také na stránkách časopisů, stal se tváří značek Versace a Hugo Boss.


27.7.1977
Dublin, Irsko
Jonathan Rhys Meyers csfd

Byrd and the Bees97 MinutesDisquietFood FightMercyÚtokDangerous Game: The Legacy MurdersWifelikeAmerican NightEdge of the WorldHide and SeekPřeživšíThe Good NeighborYakuza PrincessWake UpThe Aspern PapersDamascus CoverDokonalý vojákSvatá zeměTen dvanáctýČerný motýlLondon TownStonewallAnother MeMortal Instruments: Město z kostíBelle du SeigneurAlbert NobbsBez soucituSkrýšV hlavní roli jáÚtěk z Huang ShiMelodie mého srdceMission: Impossible IIIElvisovy začátkyMatch Point - Hra osuduAlexander VelikýJarmark marnostiLev v ziměOktanový kultPomsta bratraTesseraktThe Emperor's WifeBlafuj jako BeckhamÚžasní AmbersonoviNebezpečný sexProzacový národV pohoděJízda s ďáblemTitusZtráta sexuální nevinnostiB. MonkeyGuvernantkaKmenSametová extázeLhaní po americkuSuverénBiblické příběhy: Samson a DalilaMichael CollinsNezvěstnýVraždící jazyk


Aktualizace osobnostního profilu Jonathan Rhys Meyers: 30.10. 2023 23:15