Lorena Rojas (1971 - 2015)


Celým jménem Seydi Lorena Rojas Gonzalez se narodila v Ciudad de México a zemřela v americkém Miami poté, co prohrála svůj dlouhodobý boj s rakovinou.

Telemundo a problematické natáčení seriálu El Cuerpo del Deseo:Roku 2003 podepsala smlouvu s americko-hispánskou televizní stanicí Telemundo, pro kterou v témže roce natočila telenovelu s prvky akce nazvanou Ladrón de Corazones, následně historickou minisérii Zapata: Amor en Rebeldía (od r. 2004) a konečně o rok později i populární seriál El Cuerpo del Deseo – tato neobvyklá telenovela kombinující prvky thrilleru/fantasy vyprávěla příběh zavražděného manžela, jehož duše se vrátila, aby pomstila zločin vraždy ze stran manželky a jejího milence. Onu zlou manželku si samozřejmě střihla Lorena, jež k seriálu navíc nazpívala i úvodní znělku a vůbec poprvé měla možnost točit i ve Spojených státech, konkrétně v Miami na Floridě, kde Telemundo své mýdlové opery natáčí. Vzhledem k úspěchu bylo plánováno i natočení druhé sezóny, avšak rozepře mezi Lorenou a problematickým hercem Mariem Cimmarou nakonec pokračování zcela pohřbily. V témže roce pak herečka/zpěvačka vydala své druhé hudební album nazvané „Deseo“. Následně dostala roli hlavní protagonistky v seriálu Pecados Ajenos (od r. 2007), který rovněž zaznamenal veliký úspěch a který se do myslí diváků zapsal jako telenovela s odvážným a nečekaným koncem.

Rakovina a návrat k mexické produkci:Během lékařské prohlídky roku 2008, kterou Lorena podstoupila kvůli otěhotnění, ji byla čistě náhodou diagnostikována rakovina prsu a kostí, ze které se po roce a půl úspěšně zotavila, přičemž byla jmenována velvyslankyní Nadace Lancea Armstronga na podporu pacientů s rakovinou po celém světě. Poté se vrátila do rodného Mexika, aby zde natočila seriál Entre el Amor y el Deseo (od r. 2009) pro TV Azteca a posléze pro Univisión telenovelu Rosario (od r. 2012) točenou v Miami, kde opět ztvárnila hlavní ženskou antagonistku – jedná se o její poslední seriálovou roli. Roku 2014 vydala svou třetí desku a poslední desku s názvem „Hijos del Sol“.

Osobní život a předčasné úmrtí:Lorena původně zvažovala povolání veterinářky a tento obor skutečně studovala, jelikož zvířata zkrátka milovala. Rovněž studovala i filosofii a psaní. Navzdory výšce se věnovala i modelingu, měřila okolo 167 cm. Též vyjádřila svůj obdiv k hudebním skupinám U2 a Depeche Mode a její oblíbenou barvou byla modrá. Mezi lety 2001 až 2005 byla vdaná za Patricka Schnaase, avšak manželství skončilo rozvodem. Rovněž chodila i s hercem Armandem Araizaem a to mezi lety 2010 až 2012. Její poslední životní láskou byl Jorge Monje – pár spolu tvořili od roku 2013, přičemž spolu adoptovali Loreninu vymodlenou dcerku jménem Luciana. Ostatně po dítěti toužila mexická herečka již od roku 2008, kdy ji byla diagnostikována ona smrtelná nemoc.


10.2.1971
Mexico City, Distrito Federal, Mexiko
16.2.2015
Miami, Florida, USA
Lorena Rojas csfd

Corazones rotosMe tengo que casar/Papá solteroMorenaLa quebraditaEl triste juego del amorMás que alcanzar una estrellaRosarioPecados AjenosDecisionesEl cuerpo del deseoLadrón de corazonesJako ve filmuLo que callamos las mujeresEl candidatoTentacionesAlma no tiene color, ElCanción de amorBuscando el paraísoAlcanzar una estrella IIAlcanzar una estrellaLos OchoNoches con Platanito


Aktualizace osobnostního profilu Lorena Rojas: 8.11. 2023 02:07