Ivan Burljajev 47 let


Co mají společného Michail Lermontov, jelínek Bambi a Ivan Burljajev? Věřte nebo ne, ale všichni tři mají stejnou maminku.

Ivan úspěšně debutoval jako herec ve filmu ve svých devíti letech v roli Bambiho ve stejnojmenném filmu. V umělecky pojaté pohádce o malém jelínkovi přesvědčil nejen o své dětské roztomilosti, ale i o hereckém talentu. Ve filmu se kromě Ivana objevila i velká část jeho rodiny. Stejně jako v Bambim se rodina sešla i ve filmu LERMONTOV, kde Ivan hrál Michaila Lermontova v dětském věku. Pokud by se udělovala cena za roztomilé dítě s příšerným účesem, Ivan by ji touto rolí bez pochyb získal. Dospělého básníka v tomto filmu hrál Ivanův otec, který byl zároveň režisérem snímku a spoluautorem scénáře. Básníkovu matku hrála Natálie Bondarčuk. Básníkovu babičku hrála jeho skutečná babička, Inna Makarová. Navzdory úspěšnému začátku herecké dráhy, nebo možná právě proto, se Ivan rozhodl věnovat jiné profesi než herectví nebo režii, i když ani herectví neopustil zcela. Zatímco svět filmu téměř ztratil herce, svět hudby získal skladatele.

V letech 1983-1995 studoval na Centrální speciální střední hudební škole při Moskevské konzervatoři P. I. Čajkovského studijní obor klavír. V letech 1995-2000 studoval na Moskevské konzervatoři obor klavír u profesora L. N. Naumova. Ivanův zájem o hudbu začal již v útlém věku, prakticky zároveň s počátkem jeho dětské herecké kariéry. V jedenácti letech napsal hudbu k představení Červená Karkulka a o dva roky později k pohádce Sněhová královna.

Kromě hudby k filmům své matky, z nejznámějších jmenujme filmy o A. S. Puškinovi JEDINÁ LÁSKA MÉHO SRDCE a PUŠKIN: POSLEDNÍ DUEL, je autorem hudby například k populárnímu filmu ZPÁTKY NA FRONTĚ, nebo PRŮSMYK SMRTI. Ivan je autorem ústředního hudebního motivu k filmu svého strýce 9. ROTA. Tato rodinná spolupráce se neukázala jako příliš šťastný nápad. Skandál provázený soudními spory a obviněními v otázce kopírování a autorských práv vedl k rozkolu mezi větvemi Bondarčukovského klanu. Naštěstí tento problém nijak nepoškodil Ivanovu kariéru a je nadále vyhledávaným autorem filmové i scénické hudby.


13.9.1976
Ivan Burljajev csfd

HrdinaSedlákTextPriťaženijeSaljut-7PrizrakTajna Sněžnoj KorolevyMatchNa igre 2: Novyj uroveňGogol. BližajšijNa igreTrudno byť MačoZpátky na frontěPrůsmyk smrtiPuškin: Posledňaja duelDurnaja privyčkaVolnaja gramotaPjať minut tišinyKateřina VelikáGrigorij R.Gorodskije špionyStěpnyje dětiBože! Čuvstvuju približenije tvojo!TU-154. Moja legendaKoška, kotoraja guljala sama po sebeLermontovBambi


Aktualizace osobnostního profilu Ivan Burljajev: 6.11. 2023 10:00