Zasu Pitts (1894 - 1963)


"Byla jsem tím, co nazývali herečka v hlavní roli, nikdy hvězda. Prý jsem hrála v 500 snímcích - všechno kromě filmových kronik."

Ve svých devíti letech (1903) se s rodinou přestěhovali do Santa Cruz v Californii, protože hledali teplejší klima a lepší pracovní uplatnění. Mimochodem, její dům z dětství stále stojí na 208 Lincoln Street. Nastoupila na santacruzskou střední školu, kde se účastnila školních představení.

Pitts započala svůj debut na pódiu v letech 1914-1915 na základě toho, že patřila do školního a místního amatérského divadla v Santa Cruz. To, že odjela do Los Angeles v roce 1916, jí odkázalo strávit spoustu měsíců úpěnlivého žádání o práci komparsistky v castingových studiích. Nakonec byla objevena pro zásadní role ve filmech průkopnické scénáristky Frances Marion, která ji v roce 1917 obsadila do němého filmu THE LITTLE PRINCESS (Princeznička) s Mary Pickford v hlavní roli.

O několik let později se stala ústřední dámou v epickém mistrovském díle GREED Ericha von Stroheima z roku 1924 a na základě tohoto účinkování, von Stroheim označil Pitts "největší dramatickou herečkou". Dále jí dal hlavní roli ve svých filmech THE HONEYMOON (1928), THE WEDDING MARCH (1928), WAR NURSE (1930) a WALKING DOWN BROADWAY, což bylo znovu upraveno Alfredem L. Werkerem a vydáno jako HELLO, SISTER! (1933). Pitts si ze všech těchto filmů získala uznání.


3.1.1894
Parsons, Kansas, USA
7.6.1963
Hollywood, Los Angeles, California, USA
Zasu Pitts csfd

Nadšením bez sebeTo je ale bláznivý světTeenage MillionaireThis Could Be the NightFrancis Joins the WACSDenver a Rio GrandeFrancisLife with FatherThe Perfect MarriageBreakfast in HollywoodLet's Face ItMexican Spitfire at SeaSo's Your Aunt Emma!The Bashful BachelorTishBroadway LimitedMiss PollyNiagara FallsThe Mexican Spitfire's BabyUncle JoeWeekend for ThreeIt All Came TrueNo, No, NanetteEternally YoursMickey the KidNaughty But NiceNurse Edith CavellThe Lady's from Kentucky52nd StreetForty Naughty GirlsMerry Comes to TownSing Me a Love SongWanted!Mad HolidayThe Plot ThickensThirteen Hours by AirGoing HighbrowHot TipShe Gets Her ManSluha gentlemanSpring TonicThe Affair of SusanDamesLove BirdsMrs. Wiggs of the Cabbage PatchPrivate ScandalSing and Like ItThe Gay BrideThe Meanest Gal in TownTheir Big MomentThree on a HoneymoonTwo AloneAggie Appleby, Maker of MenHello, Sister!Her First MateLove, Honor and Oh Baby!Meet the BaronMr. SkitchOut All NightProfessional Sweetheart


Aktualizace osobnostního profilu Zasu Pitts: 20.11. 2023 00:59