Kit Harington 37 let


Britský divadelní, televizní a filmový herec, celým jménem Christopher 'Kit' Catesby Harington, se narodil 26. prosince 1986 v Londýně. Matka Deborah Jane je bývalá dramatička a otcem je Sir David Richard Harington, obchodník patřící k anglické nižší šlechtě. Má jediného sourozence, bratra Johna. Jméno Christopher (a i zkratku Kit) dostal po významném anglickém dramatikovi z doby Shakespeara, Christopheru Marloweovi. Kit má dokonce královské kořeny – jeho předkem byl Karel II. Stuart.V Londýně žil do svých jedenácti let a navštěvoval zde Southfield Primary School. Poté se s rodinou přestěhoval do Worcesteru nedaleko Birminghamu, kde studoval Chantry High School a následně Worcester Sixth Form College, kde se začal více věnovat divadlu a dramatu. V roce 2008 absolvoval Central School of Speech and Drama.

„Je obrovský rozdíl mezi bojem na jevišti a opravdovým bojem s mečem."

V roce 2010 dorazil na konkurz pro nově vznikající fantasy seriál z produkce HBO, HRA O TRŮNY (Game of Thrones). Dostavil se s monoklem, ke kterému přišel v McDonald's, když se zastal dívky, na kterou byl jiný muž hrubý. Rytířsky vyzval k bitce téměř o hlavu vyššího chlapa, který ho ovšem slušně pomlátil. Těžko říct, zda měl monokl nějaký vliv na castingovou porotu, jisté ale je, že svou roli získal. Tou rolí byla jedna z hlavních postav celého seriálu, Jon Snow, bastard ze Zimohradu, který se stal mužem z Noční hlídky. V roce 2011 měl seriál premiéru a dočkal se obrovských ohlasů, jak z řad nadšených diváků, tak i od kritiků. Z Kita se rázem stala světoznámá hvězda. Momentálně natáčí 7. řadu této show.

Kit Harington se stal brzy celebritou a přišly nové filmové nabídky. Tou první byl horor NÁVRAT DO SILENT HILL 3D, ve kterém si zahrál se svým seriálovým otcem ze Hry o trůny, Seanem Beanem. V roce 2014 přišla role Rolanda ve filmu TESTAMENT MLÁDÍ, následoval historický film POMPEJE a nebo fantasy SEDMÝ SYN. Tento rok ještě propůjčil svůj hlas Eretovi v animovaném JAK VYCVIČIT DRAKA 2. O rok později si zahrál tenis s Andy Sambergem ve sportovní komedii SEDM DNÍ V PEKLE. Agenta britské tajné služby si zahrál v thrilleru MI-5: VYŠŠÍ DOBRO. Naposledy jsme ho mohli vidět ve westernu BRIMSTONE, kde si zahrál Guy Pearce, Dakota Fanning nebo Carice van Houten, se kterou se zná z Hry o trůny. Roku 2017 se objevil v třídílném seriálu z produkce BBC GUNPOWDER, která mapuje události z roku 1605.


26.12.1986
Londýn, England, Velká Británie
Kit Harington csfd

Blood for DustBaby RubyEternalsJak vycvičit draka 3The Death and Life of John F. DonovanBrimstoneMI-5: Vyšší dobroSedm dní v pekleJak vycvičit draka 2PompejeSedmý synTestament mládíNávrat do Silent Hill 3DPředzvěstiModerní láskaCriminal: Velká BritánieSektorHra o trůnyStřelný prachPřátelé: Zase spolu


Aktualizace osobnostního profilu Kit Harington: 3.1. 2024 23:46