Josh Gad 43 let


Josh Gad narozený 23. února 1981 na Jižní Floridě, USA je americkým filmovým, televizním a divadelním hercem, scénáristou, producentem. Absolvoval Univerzitu v Davii, Floridě v roce 1999. Již za studií se projevilo jeho komické nadání, vyhrál dvakrát cenu v každoročně pořádaném Národním turnaji v kategorii vtipné interpretace a originální řečnictví. Další studium na Carnegie Mellon University v Pittsburghu ukončil v roce 2003 bakalářským titulem v oboru drama. Po studiích začal působit jako zpravodaj v nočním satirickém televizním programu The Daily Show, kde mimo jiné řešil i otázku legalizace gay párů v New Yorku. Svou kariéru začal na divadle, kde směroval ke komedii a později si založil i vlastní divadelní společnost.

Mnohem úspěšnější je herec v divadelním světě. Právě sklízí vavříny za svou roli Eldera Aldora Cunninghama v Broadwayském muzikálu THE BOOK OF MORMON, který měl premiéru v březnu 2011. Hned v květnu 2011 byl Josh nominován na cenu Tony Award 2011 – Nejlepší muzikálový hlavní herec. Šťastný rok završil oznámením o narození jeho prvorozené dcery. Je také kmotrem dítěte herců Bryce Dallas Howard a Setha Gabela. Velký fanda South Parku nyní žije se svou snoubenkou v Los Angeles.


23.2.1981
Hollywood, Florida, USA
Josh Gad csfd

Vocasy na tripuMe and My ShadowKrotitelé duchů: OdkazShrunkArtemis FowlAngry Birds ve filmu 2Ledové království IILittle MonstersPsí poslání 2Kráska a zvířeMarshallPsí posláníVražda v Orient expresuAngry Birds ve filmuDokonalý svědek s.r.o.PixelyWish I Was HereLedové královstvíStážistijOBSDoba ledová 4: Země v pohybuDíky za ty daryShe Wants MeMardi Gras: Jarní prázdninyLáska a jiné závislostiMarmadukImigrantiLost Nomads: Get Lost!, TheNo HeroicsOko bereRockerŠpioni a bijákRazortoothMary and JoeDějiny světa, část druháWolf Like MeAvenue 5Central ParkThe Tiny Chef ShowInscenaceLarry, kroť se


Aktualizace osobnostního profilu Josh Gad: 30.10. 2023 14:41