Alicia Vikander 35 let


"Je těžké vnímat svoji vlastní přítomnost a nedovolit tak svým myšlenkám, unášených velkou dávkou nostalgie, aby se rozutekly na různá místa vaší fantazie. Miluji divadelní prostředí, především zákulisí. Hra se odehrává na jevišti, ale to pravé kouzlo zůstává ukryté jinde. V šatnách, chodbách, v různých zapomenutých útrobách těchto budov. V místech, kde naprostý chaos vládne spolu s tichem a klidem, a jediné co slyšíte, je váš dech."

Prvním snímkem, který Alicii pootevřel vrátka do světa filmu, bylo drama z švédské produkce TILL DET SOM ÄR VACKERT (Pure). Za ztvárnění dívky Katariny získala národní ocenění Nejlepší herečka v hlavní roli a také spolu s dalšími vycházejícími tvářemi byla oceněna na mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně.

Po tomtu prvním velkém úspěchu získala hlavní roli ve filmu KRONJUVELERNA (The Crown Jewels) a v historickém snímku EN KONGELIG AFFÆRE (A Royal Affair). O roli v tomto historickém dramatu stála natolik, že se pro roli královny Karolíny Matyldy Hannoverské naučila základy dánštiny. Kostýmové drama již bylo oceněno na několika filmových festivalech a mladou Alicii poponeslo o malý krůček dál v její kariéře.

Na podzim roku 2012 ji můžeme vidět jako princeznu Kitty Scherbatsky v nové adaptaci světového románu ANNA KARENINA. Na režisérskou stoličku usedl Joe Wright, který již v minulosti dokázal, že tento druh filmů umí velmi dobře. V hlavních rolích se představí Keira Knightley, Jude Law, Aaron Johnson, Alicia Vikander a Matthew Macfadyen.


3.10.1988
Göteborg, Göteborgs och Bohus län, Švédsko
Alicia Vikander csfd

HopeKrálovnin gambitBeckettBlue BayouZelený rytířGloria na cestěKde se země chvějeTomb RaiderAž na dnoEuforieStejní jako myTulipánová horečkaVánoce s mumínkyJason BourneSvětlo mezi oceányDokonalý šéfDánská dívkaKrycí jméno U.N.C.L.E.Ex MachinaSedmý synSyn zmaruTestament mládíHotelWikiLeaksAnna KareninaKrálovská aféraKrálovské klenotyMilovanáIrma VepTemný krystal: Věk vzdoruAndra AvenynHöökDe drabbadeCorona Film ClubThe Green Knight DocumentaryV záři reflektorůAntropocén: Epocha člověkaThe Making of the Danish GirlIngrid Bergmanová - zpověďK.Flay - Run For Your LifeI Am Easy To FindOne Red Nose Day and a WeddingThe Magic DinerJeu de chiennesSusans längtanLoveDarkness of TruthThe RainStanding Outside DoorsHollywood InsiderThe 75th Golden Globe AwardsIMDb on the Scene - InterviewsOscar 201721st Annual Critics' Choice Awards


Aktualizace osobnostního profilu Alicia Vikander: 20.12. 2023 15:07