Joel Kinnaman 44 let


Syn švédské matky a amerického otce se narodil 25. listopadu 1979 ve Stockholmu jako Charles Joel Nordström. Ještě než začal s herectvím, pracoval v továrně na výrobu piva, vedl bar ve francouzských Alpách a pak odcestoval do jihovýchodní Asie. Po návratu do Švédska ho k herectví zlákala sestra Melinda a kamarád Gustaf Skarsgård, syn Stellana Skarsgårda.

V roce 2011 přichází jeho debut ve Spojených státech a to v seriálu THE KILLING (natočeného podle dánského seriálu Forbrydelsen). Temné detektivní drama se odehrává v deštivém Seattlu, kde byla zavražděna sedmnáctiletá dívka. Kinnaman tu ztvárnil svérázného detektiva s drogovou minulostí a nejednoznačným charakterem. Druhá řada seriálu má premiéru 1. dubna 2012.

V roce 2011 si zahrál v hororu ČERNÁ HODINA a v americké verzi filmové adaptace knihy Stiega Larssona MUŽI, KTEŘÍ NENÁVIDÍ ŽENY. Nejnověji hraje ve filmu SAFE HOUSE po boku Denzela Washingtona a Ryana Reynoldse. V příštím roce se má Kinnaman objevit v hlavní roli nového ROBOCOPA a v dalších dvou amerických filmech.


25.11.1979
Stockholm, Stockholms län, Švédsko
Joel Kinnaman csfd

Silent NightSympathy for the DevilSebevražedný oddílPokrevní bratřiTajemství v násTři vteřinyEdge of WinterSebevražedný oddílDítě číslo 44Noční běžecRytíř pohárůRobocopSnadný prachy 3: Život deluxeJohan Falk: Alla råns moderJohan Falk: BarninfiltratörenJohan Falk: De 107 patrioternaJohan Falk: Kodnamn LisaJohan Falk: Organizatsija KarayanJohan Falk: Spelets reglerLola VersusNepřítel pod ochranouSnadný prachy IIMuži, kteří nenávidí ženyČerná hodinaSnadný prachyI skuggan av värmenJohan Falk - Gruppen för särskilda insatserJohan Falk: De fredlösaJohan Falk: Leo GautJohan Falk: National TargetJohan Falk: Operation NäktergalJohan Falk: VapenbröderSimon & MalouArn - Riket vid vägens slutArnBouřeTjenare kungenJinakNeviditelná manželkaFor All MankindHannaV odborné péči


Aktualizace osobnostního profilu Joel Kinnaman: 1.11. 2023 10:37