Romano Puppo (1933 - 1994)


Romano Puppo měl prý všední, klidné dětství a na prahu dospělosti již měřil téměř dva metry. Římský rodák se stal hercem, kaskadérem a dublérem. V těchto činnostech se zapojil do natáčení více než stovky filmů v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století, zejména jako pravidelný protagonista darebáků a siláků. K tomu ho předurčovala jeho vysoká a mohutná postava. Jeho obsazování bylo zaměřeno zejména na spaghetti westerny a po jejich ústupu pak poliziotteschi. V některých filmech je uváděn pod pseudonymem Roman Barrett.

Ve spaghetti westernech hrál hned od počátku své kariéry. Jednalo se o westerny, které mají dodnes mnoho fanoušků: Gli uomini dal passo pesante (1965), La resa dei conti (1966), v témže roce jeden z klenotů Il buono, il brutto, il cattivo (Hodný, zlý a ošklivý), Sabat (1969) či Anda muchacho, spara! (1971). Jako kaskadér byl častým dublérem Lee Van Cleefa.

Puppo hrál v mnoha Castellariho filmech a patřil do skupiny často obsazovaných oblíbenců. Dalšími byli například Franco Nero, Giancarlo Prete či Castellariho bratranec Massimo Vanni. Zahrál si v těchto filmech: Il cittadino si ribella (1974), Cipolla Colt (1975), Il grande racket (1976), La via della droga (1977).

Puppo měl velmi rád akční filmy s komediálními rysy a neminulo ho ani natáčení s Budem Spencerem a Terencem Hillem, kteří si nemohli nevšimnout postavy, která do jejich filmů, jako záporná, zapadala. Celkem se objevil v osmi jejich filmech, ale někdy se jednalo o tak malé role, že je neuvedly ani titulky. Tak ho můžeme vidět například ve filmech Rita nel West (1967) či Occhio alla penna (1981). Obzvláště rád se prý ocitl před kamerou vedle Paola Villaggia.


25.3.1933
Terst, Itálie
11.5.1994
Terst, Itálie
Romano Puppo csfd

Bláznivá komedie 2MichelangeloNato per combattereSindibád sedmi moříVyhrál jsem v loteriiCop GameGhoulies IIRoboválkaŽoldáci strachuŠkola zlodějů 2Drákulův sluhaJoan Lui - ma un giorno nel paese arrivo io di lunedìDobrý král DagobertTuaregDívka z TerstuFuga dal BronxOhnivý bleskBuddy míří na ZápadPoslední žralokDen CobryLuca il contrabbandiereSpeed CrossSpeed DriverŘeka velkého krokodýlaAgenten kennen keine TränenInterno di un conventoŽena pro dva střelceCesta rajské smrtiSbohem, KalifornieVálka gangůLe avventure e gli amori di ScaramoucheSicilský křížVelké vydíráníAfrický expressColpo in cannaEl clan de los inmoralesNapřed střílej, pak se ptejSgarbo, LoVůně cibuleIl bestioneObčan se bouříUomini duri...E il terzo giorno arrivò il corvoAltra faccia del padrino, L'Amigos, LosDio, sei proprio un padreterno!Smrtelné pozdravy z Gamma 03Afyon oppioTrinita a Sartana, synovéUn uomo da rispettareLady FrankensteinMrtví jezdciCiakmull - L'uomo della vendettaBoot HillCinque figli di caneLa morte sull'alta collinaSabataMadiganovy milionyMimo zákonPistolero segnato da Dio, Il


Aktualizace osobnostního profilu Romano Puppo: 7.11. 2023 07:18