Ke Huy Quan 52 let


Jonathan Luke Ke Huy Quan je americký herec čínsko-vietnamsko-hongkongského původu. Divákům je nejlépe znám z filmů Stevena Spielberga INDIANA JONES AND THE TEMPLE OF DOOM /1984/ a z dobrodružného filmu THE GOONIES /1985/.

Ve věku 12 let se stal dětským hercem a s Harrisonem Fordem si zahrál postavu Short Rounda aka Kennona Wonga v již zmíněném dobrodružném filmu Indiana Jones and the Temple of Doom. Na casting doprovázel svého bratra ale nakonec vybrali jeho. Po castingu na tento film mu rodina změnila jméno na Ke Huy, pod kterým je veden v titulcích snímku. V roce 1986 se objevil v japonském filmu PASSANGERS /Norimono/ s japonskou pěveckou hvězdou Hondou Minako. Ve stejný rok se objevil v krátce vysílaném seriálu TOGETHER WE STAND / 1986-1987/ a postavu Jaspera Kwonga ztvárnil v sitcomu HEAD OF THE CLASS /1989-1991/.

Z dalších celovečerních filmů můžeme vzpomenout dobrodružný film THE GOONIES /1985/, kde ztvárnil jednu z hlavních postav Richarda "Data" Wanga nebo bojový akční film BREATHING FIRE /1991/ v hlavní roli postavy Charlieho Moora. Cameo roli Kima si zahrál v komedii ENCINO MAN /1992/. Jeho posledním filmem bylo čínské romantické drama SECOND TIME AROUND /2002/ v hlavních rolích s Ekinem Chengem a Cecilií Cheung.

V roce 1985 byl nominován na cenu Saturn Award pro nejlepšího mladého herce za film Indiana Jones and the Temple of Doom. Za stejný snímek získal cenu Yound Artist Award pro nejlepšího mladého herce ve vedlejší roli a v roce 1987 vyhrál stejnou cenu za mimořádný herecký výkon mladého herce v seriálu Together We Stand. Pro film Indiana Jones se učil bojovému umění taekwondo pod Phillipem Tanem a později jej zdokonalil díky tréninku s Tao-liang Tanem.


20.8.1971
Saigon, Vietnam
Ke Huy Quan csfd

The Electric StateVšechno, všude, najednou‘Ohana: Rodina je pokladSecond Time AroundCalifornia ManKrvaví bratřiPassenger: Sugisarishi hibiRošťáciIndiana Jones a Chrám zkázyLokiNarozen v AmericeHead of the ClassPříběhy ze záhrobíTogether We Stand100 let Warner Bros.John Williams a hudba pro SpielbergaIndiana Jones: Making the TrilogyThe Stunts of 'Indiana Jones'The Making of 'The Goonies'38th Film Independent Spirit Awards80th Golden Globe AwardsThe 29th Annual Screen Actors Guild AwardsBurning QuestionsThe Kelly Clarkson ShoweTalk Daily


Aktualizace osobnostního profilu Ke Huy Quan: 5.11. 2023 06:22