Daniel Kaluuya 35 let


Daniel Kaluuya je britským hercem a scénáristou, který se narodil v Londýně ugandským imigrantům. Jeho matka se jmenuje Damalie a svého syna společně s dcerou vychovala ve městečku Kentish. Studoval St Aloysius College. Se svou přítelkyní, jež se jmenuje Amandla, žije v západním Londýně. Je velkým fanouškem anglického fotbalového klubu Arsenal FC.

V sedmnácti letech získal roli v kontroverzním dramatu z produkce BBC Shoot the Messenger. Následně získal v roce 2007 roli Poshe Kennetha v britském seriálu Skins, na jehož dvou epizodách se dokonce podílel i jako scénárista. V následujících letech jsme ho mohli zaznamenat v menších či větších rolích v několika úspěšných seriálech. Za zmínku určitě stojí například Pán času a Černé zrcadlo.

V roce 2010 získal Evening Standard Award a Critics' Circle Theatre Award za tzv. Outstanding Newcomer („nejlepší nováčkovský výkon“). Tuto cenu mu vysloužilo jeho ztvárnění mladého boxerského talentu Leona Davidsona v divadelní hře „Sucker Punch“, kterou napsal Roy Williams a zrežíroval Sacha Wares.

V následujích letech jeho herecká kariéra stoupala strmě nahoru a objevil se v úspěšných produkcích jako je například sequal Johnny English se vrací (2011), Kick-Ass 2 (2013), Sicario: Nájemný vrah (2015) a Black Panther (2018), jenž je součástí výdělečné komiksové franšízy Marvel Cinematic Universe.


24.2.1989
Londýn, England, Velká Británie
Daniel Kaluuya csfd

Spider-Man: Napříč paralelními světyNeneJidáš a černý mesiášA Christmas CarolQueen & SlimBlack PantherVdovyUtečSicario: Nájemný vrahChceš pěstí?Kick-Ass 2Johnny English se vracíRandomChatroomPán času: Planeta mrtvýchCassShoot the MessengerDaleká cesta za domovemBabylonPsychovilleThe FadesČerné zrcadlo10 Minute TalesFmSkinsThe PhilanthropistVraždy v OxforduDelta ForeverComedy: Shuffle


Aktualizace osobnostního profilu Daniel Kaluuya: 30.10. 2023 09:44