Janice Rule (1931 - 2003)


Janice Rule, celým jménem Mary Janice Rule, pocházela z rodiny irského původu. Její otec byl obchodník s průmyslovými diamanty. V patnácti letech začala chodit na hodiny baletu a tančit v klubu Chez Parre a v roce 1949 debutovala na Broadwayi v muzikálu „Miss Liberty“. Zároveň vystudovala herectví na chicagské odborné škole.

Od začátku padesátých let rovněž začala vystupovat v televizních seriálech. Hostovala v několika desítkách televizních pořadů a své herecké vystupování v TV uzavřela v roce 1992. Filmovou kariéru ukončila již v roce 1985. V roce 1983 ukončila studium na Kalifornském psychoanalytickém institutu v Los Angeles a získala titul Ph.D. Od ukončení herecké kariéry v roce 1993 začala provozovat úspěšnou praxi jako psychoterapeutka na Manhattanu v New Yorku.

Janice byla vdaná třikrát. Poprvé za N. Richarda Nashe (1955–1956), druhým manželem byl Richard Thom (1956–1961) a z manželství pochází dcera Kate Thom Fitzgerald. Jejím posledním manželem byl herec Ben Gazzara, a to v letech 1961–1982. S ním měla dceru Elizabeth Gazzaru. Janice zemřela na krvácení do mozku v 72 letech.


15.8.1931
Norwood, Ohio, USA
17.10.2003
New York City, New York, USA
Janice Rule csfd

Rainy Day FriendsVítězovéNezvěstnýDan August: The Jealousy FactorTři ženyKid BlueDevil and Miss Sarah, TheDoctors' WivesGumshoeTrial RunPlavecStín na zemiThe AmbushersVítejte do Zlých časůPod kopyty stádŠtvanicePozvánka pro pistolníkaThe SubterraneansZvon, kniha a svíčkaGun for a CowardA Woman’s DevotionRogue's MarchHoliday for SinnersFourteen HoursGoodbye, My FancyStarliftDivadlo Raye BradburyhoTo je vražda, napsalaSpenser: For HireWord, TheBarnaby JonesOrson Welles' Great MysteriesBanyonV ulicích San FranciscaThe Man and the CityDan AugustBracken's WorldJourney to the UnknownThe Name of the GameJudd for the DefenseThe Danny Thomas HourRun for Your LifeProfiles in CourageReportérSlattery's PeopleBob Hope Presents the Chrysler TheatreBreaking PointBurke's LawUprchlíkAlcoa PremiereBen CaseyDr. KildareThe DefendersCheckmateMoment of Fear


Aktualizace osobnostního profilu Janice Rule: 17.2. 2024 23:03