Dawn French 66 let


Celým jménem Dawn Roma French se narodila 11. října 1957 na ostrově Anglesey ve Walesu v Anglii. Její rodiče jsou Denys Vernon French, který byl členem Royal Air Force a matka se jmenuje Felicity "Roma" O'Brien. Má také o dva roky staršího bratra Garyho Frenche. V roce 1984 si vzala za manžela Lennyho Henryho, kterého potkala v komediálním klubu. Adoptovali si dceru Billie. V roce 2010 se spolu rozvedli.

V televizi začínala rolemi v seriálu The Comic Strip Presents, kde hrála v 27. epizodách a u 2. z nich napsala scénář. Poté hrála v seriálu French and Saunders, kde se svojí kamarádkou parodovaly známé filmy jako např. The Lord of the Rings, Star Wars a nebo také Harry Potter and the Chamber of Secrets. Její nejslavnější role je prozatím v komediálním seriálu The Vicar of Dibley, který byl vytvořen speciálně pro ni a za svou roli vyhrála v roce 1997 cenu za nejlepší britskou komediální herečku.

French byla nominována na 7 cen BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), ale podařilo se ji vyhrát jen jednou a to spolu s její komediální partnerkou  Saundersovou.


11.10.1957
Holyhead, Wales, Velká Británie
Dawn French csfd

Kouzelníkova sloniceRed Riding Hood: After Ever AfterSmrt na NiluRoald & Beatrix: The Tail of the Curious MouseNaprosto dokonaléKoralína a svět za tajnými dveřmiLa Fille du régimentLáska a jiné pohromyLetopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříňHarry Potter a vězeň z AzkabanuFrench & Saunders LiveMožná, miláčkuDavid CopperfieldMilkThe Nearly Complete and Utter History of EverythingOne Hour of Girl PowerSex & ChocolateTreasure IslandPinocchiova dobrodružstvíComic ReliefFrench and Saunders LiveTender Loving CareIn DreamsThe Tale of Little Pig RobinsonA Night of Comic Relief 2Audience with Victoria Wood, AnJezte boháčeThe SupergrassThe Trouble with Maggie ColeDeliciousNesprávní chlápciHeading OutPsychovilleZ Lark Rise do Candlefordu


Aktualizace osobnostního profilu Dawn French: 24.2. 2024 18:35