Yusry Abdul Halim 50 let


Yusry Abdul Halim se narodil 15. června 1973 v Kuala Lumpur jako prostřední ze tří synů. Po absolvování střední školy odjel, stejně jako jeho bratři Norman a Edry, studovat na Leyton Sixth Form College v Londýně, díky čemuž dokáže plynule mluvit anglicky. V Británii byli všichni tři uhranuti množstvím hudebních žánrů, oproti jejich rodné Malajsii, kde vládnul jen klasický rock. Po návratu se rozhodli založit vlastní hudební skupinu, mixující ve svých skladbách pop, hip-hop a R&B. Mezi jejich první skladby patřila například píseň pro oblíbený fotbalový tým Selangor, po kterém byla skupina pojmenovaná Selangor Rappers Unit.

Ani herectví mu však nestačilo a tak v roce 2006 vzniká jeho režisérský debut CICAK-MAN, první malajský superhrdinský film a zároveň první film nového filmového studia KRU Studios. V příběhu vědce jenž díky svému výzkumu získá schopnosti ještěrky si navíc po boku populárního komika Saifula Apeka zahrál jednu z vedlejších rolí. Film se zapsal do historie jako do té doby nejvýdělečnější malajský film všech dob a i kritika jej přijala poměrně dobře. O dva roky později se film dočkal pokračování, ke kterému tentokrát napsal i scénář. Díky úspěchu ještěrčí série mohl Yusry začít chystat svůj další projekt, epický akční film o Merongu Mahawangsovi, legendárním bojovníkovi a prvním vládci království LANGKASUKA. Druhý nejdražší malajský film, natočený s britskými, čínskými a malajskými herci v angličtině se dostal do kin počátkem roku 2011 a opět zaznamenal enormní úspěch.

KRU studios však nestojí jen na Yusryho filmech, stejný rok jako Hikayat Merong Mahawansa tak například měla premiéru MAGIKA, první malajský muzikál a režísérský debut Yusryho bratra Edryho. Mimoto zde vznikají filmy dalších režisérů a také dokumenty a serály pro malajské televize. Bratři se pokusili i o proniknutí na západ, jimi financovaný horror DEADLINE (2009) však příliš nenaplnil svá očekávání. V roce 2009 bylo otevřeno nové supermoderní filmové studio v Cyberjayi, malajské obdobě Silicon Valley. V něm začal Yusry chystat svůj první horor KARAK (2011), o skutečné dálnici jež spojuje Kuala Lumpur s městem Karak a má pověst místa kde se často zjevují duchové. Ve stejné době KRU studios uzavřeli smlouvu s americkým Epic Pictures, na natočení šesti anglicky mluvených akčních filmů, z nichž HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA byl prvním. Druhým se má stát Yusrym režírovaný VIKINGDOM 3D, podle vikingské epické básně Necklace Of Brisings, natočený ve stylu filmu 300: Bitva u Thermopyl.

Yusry však nezapomíná i na své začátky a chystá další pokračování Cicakmana, tentokrát ve 3D a také animovaný seriál. Mimoto i nadále působí jako zpěvák v kapele KRU a stále rošiřuje své impérium. V poslední době tak například s bratry spustili online televizi KRUTV, na které dávají příležitost novým hudebním interpretům a také vysílají své filmy a seriály.


15.6.1973
Kuala Lumpur, Malajsie
Yusry Abdul Halim csfd

JuangHantu Bonceng 2.0Vilík: Rychle a veseleCicak Man 3Království VikingůKarakStřet impérií: Bitva o AsiiCicakman 2 - Planet HitamCicak-manNenek Bongkok TigaW: Two WorldsShe Was PrettyGanjilSumpahan Malam RayaM4M4Magika


Aktualizace osobnostního profilu Yusry Abdul Halim: 17.4. 2024 06:06