James Thiérrée 49 let


Je vnukem Charlieho Chaplina a vyrostl v cirkuse. Není divu, že si James Thiérrée myslí, že skutečný svět je bláznivý, napsal britský deník Guardian.

Ve filmech se tento především divadelní tvůrce a cirkusový akrobat objevuje spíše sporadicky. Poprvé si zahrál epizodní roli Frederica v TOTAL ECLIPSE (ÚPLNÉ ZATMĚNÍ). Hlavní roli pak ztvárnil v melodramatu z cirkusového prostředí BYE BYE BLACKBIRD (SBOHEM, ČERNÝ PTÁKU). Jak na divadle, tak i v posledně jmenovaném filmu ctí tradici velikánů éry němého filmu. Samotný film však vyznívá poněkud samoúčelně tragicky. Jamesova síla je nadivadle.

Jeho divadelní performance Au Revoir Parapluie (Na shledanou, deštníku) a La Veillée des Abbyses (volně: Hlubiny bezesnosti) vzbudily svým uvedením v Londýně i Paříži zaslouženou pozornost (krátká videa i na Youtube). Bizarní až v nejlepším slova smyslu fantasmagotické pohyblivé objekty navrhovala maminka Victorie. A neustále vidíme i odkazy na Charlieho (obrovské klubko lodního lana, hák obrovského továrního jeřábu, hra na housle).


2.5.1974
Lausanne, Švýcarsko
James Thiérrée csfd

L'AutreVládce PařížeMonsieur ChocolatMes séances de lutteVoyez comme ils dansentKorkoroCo vidí jen mé očiDvakrát za životCarmenSbohem, černý ptáku!Acqua... il fuoco, L'Rien, voilà l'ordreTři muži a nemluvně po 18 letechLunga lunga lunga notte d'amore, UnaVatelAppassionateGénéalogies d'un crimeHrbáčLifelineNádherná ZelenáÚplné zatměníThe Girl in the WatermelonStefano na kvadrátProsperovy knihyLargoL'hebdo cinéma15 sans billetsRencontres de cinémaLa Nuit des Molières


Aktualizace osobnostního profilu James Thiérrée: 30.10. 2023 20:58