Kevin Anderson 64 let


Kevin Anderson je americký herec narozený v Gurnee ve státě Illinois otci Josephu Andersonovi. Je bývalým studentem univerzity DePaul University. Své herecké umění vytříbil v divadelní společnosti Steppenwolf Theatre Company, ve které účinkovali třeba John Malkovich, Gary Sinise nebo Laurie Metcalf. Je držitelem ceny Theatre World Award a Joseph Jefferson Award za ztvárnění role ve hře Lylea Kesslera "Orphans". Anderson je nejvíc znám pro roli kněze v televizním seriálu NOTHING SACRED /1997-1998/, za kterou byl nominován na cenu Golden Globe Award. Dalšími z významných filmů na nichž se podílel byl snímek s Richardem Gerem MILES FROM HOME /1988/ nebo psycho-thriller s Julií Roberts SLEEPING WITH THE ENEMY /1991/.

Pro počítačem animovaný film CHARLOTTE'S WEB namluvil postavu pana Arabla. Toto byla jeho druhá spolupráce s Julií Roberts, která namluvila postavu Charlotte.

V roce 1999 vyhrál Anderson cenu Drama Desk Award pro vyjímečný výkon v divadelní hře a byl nominován na cenu Tony Award za účinkování ve hře "Death of Salesman". V roce 2008 otvíral Broadwayskou sezónu hrou "Come Back, Little Sheba". Od září 2009 hraje Anderson v divadle Wyndhams Theatre roli Andyho Dufresne ve hře "Shawshank Redemtpion".

Vedle herectví se Anderson věnuje i zpěvu a bubnování. Žije v Malibu v Kalifornii.


13.1.1960
Gurnee, Illinois, USA
Kevin Anderson csfd

Chuckyho kletbaSaloméŠarlotina pavučinkaVezmi mě domůBlázinec pondělní nociMoc a láskaCizinec na útěkuLaňkaRubyina hospodaGregoryho známostiHon na vrahaProkletá farmaStíháníSvětlo z ohněNesprávný mužThe Night We Never MetVycházející slunceHale the HeroHoffaNoci s nepřítelemSen láskyLittle Night Music, ASestup OrfeůvV nepřátelském poliMíle od domovaA Walk on the MoonSirotciPink NightsRiskantní podnikStrážce pořádkuZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiSkinNothing SacredMiami ViceStarring Austin PendletonTV's Most Censored MomentsThe 53rd Annual Tony AwardsZlatý Glóbus 1998


Aktualizace osobnostního profilu Kevin Anderson: 5.12. 2023 01:06