Tab Hunter (1931 - 2018)


Filmový, televizní, divadelní herec, zpěvák, scenárista, spisovatel a producent Tab Hunter, vlastním jménem Arthur Andrew Kelm se narodil 11. 7. 1931 v New Yorku do rodiny, kde vládl drsný a hrubý otec, který bil nejen svou manželku, ale i oba syny. Po čase následoval rozvod, protože život s ním byl naprosto neúnosný. Po rozluce chtěla matka na všechno zapomenout a začít někde daleko a jinde. Vzala si zpět své dívčí jméno - Gertrude Gelien a odstěhovala se s oběma chlapci do Kalifornie Po ukončení školní docházky se Arthur pokusil zfalšovat svůj věk, v té době mu bylo patnáct let, protože se chtěl stát členem pobřežní stráže. Jeho podvod však byl za čas odhalen.

Společnost Warner Bros s ním uzavřela na sedm let výhodnou smlouvu a k tomu byl již pečlivě připravený na hvěznou slávu. Bulváry, časopisy...byl obdivován nejen ženskou a mužskou populací, ale mnoho příznivců měl také mezi homosexuální minoritou. Jeho filmy byly oblíbené a Tab byl v padesátých létech snem dospívající mládeže, která se s ním ztotožňovala v mnoha filmech jako byly: The Sea Chase 1955 nebo dva barevné snímky po boku okouzlující osmnáctileté krásky Natalie Wood - The Girl On Left Behind a The Burning Hills, oba v roce 1956. Do Nathalie byl Tab zamilován a ona do něj, ale ve vztahu bránila Nathaliina ambiciozní matka. Do Nathaliiny smrti však zůstali nejlepšími přáteli. Druhou velkou kamarádkou Taba Huntera byla zpěvačka, herečka a tanečnice Debbie Reynolds (známá u nás především z filmu Zpívání v dešti).

Díky své popularitě herce se dostal před mikrofon a přesvědčil i jako výborný zpěvák. Jeho první singl Young Love z roku 1957 se udržel na světové TOP 10 více jak měsíc. Postupem času natáčel a vyprodukoval dalších cca 40 singlů a zazpíval si dueta se zpěvačkou Shelley Fabares a Paulem Petersenem. Snad největší úspěch sklidil, a jak se zdá naprosto nečekaně, za roli v muzikálovém filmu Damn Yankees!. Hrál v mnoha válečných dramatech ať z první či druhé světové války. Spisovatel William A. Wellman si přál, aby hlavní roli ve filmu podle jeho knihy ztělesnil právě Hunter - Lafayette Escadrille z roku 1958.

Kritici Tabovi vesměs nepřáli, a kde mohli, snažili se jej pošpinit. Na základě toho pak propukla v roce 1960 štvavá kampaň, když se zastával homosexuálů, a po nechutné soudní dohře odchází Tab Hunter od Warners. Jako bych byl malomocný, ...tak si Tab připadal, když mu přestaly chodit nabídky k práci. To, a mnoho dalšího napsal Tab ve své biografii, kterou vydal v roce 2005, kde se také zmiňuje o své bisexualitě. Hunter byl podle ní před několika krátkými románky se ženami od roku 1960 partnerem herce Anthonyho Perkinse, poté žil s kulturistou Ronnie Robertsonem a současným partnerem je Allan Glaser.


11.7.1931
New York City, New York, USA
8.7.2018
Santa Barbara, Kalifornia, USA
Tab Hunter csfd

Černý kůňCameron's ClosetGrotesqueZe tmyVášeň v prachuAnd They Are OffPandemoniumPomáda 2PolyesterThe Kid from Left FieldKatie: Portrait of a CenterfoldWon Ton Ton, the Dog Who Saved HollywoodTimber TrampsArousers, TheŽivot a doba soudce Roye BeanaHacksawSan Francisco InternationalMost přes LabeScacco internazionaleVendetta è il mio perdono, LaNepřátelské puškyThe Fickle Finger of FateBirds Do ItThe City Under the SeaThe Loved OneRide the Wild SurfTroubled WatersOperation BikiniL'arciere delle mille e una notteMerman on BroadwayThe Pleasure of His CompanyMeet Me in St. LouisPřišli do CorduryThat Kind of WomanCesta pistolníkaDamn Yankees!Hans Brinker and the Silver SkatesLafayette EscadrilleThe Burning HillsThe Girl He Left BehindPronásledování na mořiVálečný pokřikReturn to Treasure IslandTrack of the CatOpasek na pistoleThe Steel LadySaturday IslandMimo zákonForever FernwoodMary Hartman, Mary HartmanDee TimeThe Tab Hunter ShowMerely Marvelous: The Dancing Genius of Gwen VerdonTab Hunter ConfidentialI Am DivineHollywood tančí a zpívá: 1950A Musical HistoryA Musical TreasureBratři WarnerovéSex: The Revolution


Aktualizace osobnostního profilu Tab Hunter: 2.3. 2024 20:16