Melissa Auf der Maur 52 let


Kanadská baskytaristka, fotografka a herečka Melissa Gaboriau auf der Maur je známá pro své účinkování v rockových kapelách Hole a později Smashing Punmpkins.

V Montrealu Melissa chodila do škol alternativního vzdělávání. Byla členkou klasického sboru, kde se spřátelila s Leonardem Cohenem i jeho dětmi. Během studia se začala zajímat o fotografii, přešla tedy na Concordia University na obor fotografie, kterou v roce 1994 úspěšně absolvovala. Během koncertu Smashing Pumpkins v roce 1991 se Melissa spřátelila s Billym Corganem. Během představení Melissin spolubydlící provokoval kapelu a hodil na pódium láhev piva, protože kapela působila příliš nafoukaně, což vedlo k fyzickému konfliktu mezi ním a Corganem. Melissa se poté Corganovi omluvila a stali se z nich přátelé. Mezitím si na částečný úvazek přivydělávala jako DJ v rockových klubech.

V roce 1993 s kolegou z univerzity zakládá indierockovou kapelu Tinker. Její otec jí podpořil a k 21. narozenínám jí koupil Fender Precision Bass. Po několika měsících bez kontaktu poslala Melissa Corganovi dopis, ve kterém ho požádala, zda-li by kapela Tinker během příštího turné v Montrealu mohla Smashing Pumpkins dělat předkapelu. Corgan souhlasil a po skončení úspěšného turné Melissu poplácal po rameni a řekl: „Jsi opravdu dobrá baskytaristka. Jednou budeš hrát v mé kapele.“ Kapela Tinker neměla dlouhé trvání. V roce 1994 vydala dva singly a toho léta se rozpadá.

Pomocné lano přichází od Corgana, který Melisse dohodí místo u své expřítelkyně Courtney Love v kapele Hole. Melissa však z počátku odmítá, ale tím spouští lavinu telefonátů od svých přátel i rodiny, aby lukrativní nabídku okamžitě přijala. Dokonce jí zavolala samotná Courtney Love, která jí přikázala urychleně nasednout do letadla. Když Melissa přiletěla do Seattlu, okamžitě si s Courtney padly do noty a staly se z nich velké kamarádky. Od roku 1994 do roku 1995 hrála Melissa po celém světě s Hole na podporu alba „Live Through This“ (1994). Melissa v temné období kapely, kdy po nedávném předávkování a úmrtí předchozí baskytaristky Pfaff a manžela Courtney Kurta Cobaina, přinesla do kapely slunce.


17.3.1972
Montréal, Quebec, Kanada
Melissa Auf der Maur csfd

SpoluautorHranice zlomuHow to Make the Cruelest MonthPlatinumGeddy Lee Asks: Are Bass Players Human Too?Brainiac: Transmissions After ZeroLife Is a Highway: Canadian Pop Music in the 1990sThe Greatest CanadianRighteous Babes, TheMelissa Auf der Maur: Followed the WavesMelissa Auf Der Maur: Real a LieSmashing Pumpkins: The Everlasting GazeHole - AwfulHole - Celebrity SkinHole: MalibuHole: Gold Dust WomanHole - VioletSmashing Pumpkins: 1991 - 2000 Greatest Hits Video CollectionOut of Our MindsNoční Show  Jaye Lenoe


Aktualizace osobnostního profilu Melissa Auf der Maur: 29.3. 2024 22:58