Chris Barrie 64 let


Chris Barrie se narodil v Německu, ale později se přestěhoval do Británie a v Belfastu absolvoval s velmi dobrým prospěchem metodistickou školu. Už tehdy projevil talent pro satiru a imitaci, když napodoboval své učitele. Nechal se sice zapsat na obchodní školu v Brightonu, ale potom se rozhodl, že tohle není cesta, po které by chtěl jít. Začal uvažovat o tom, že by se mohl stát hercem a skutečně hrál amatérsky divadlo.

Jeho talentu si všimli Doug Naylor a Rob Grant a nabídli mu, aby namluvil postavu Haba v rozhlasové hře Dave Hollins:vesmírný kadet, jenž se stala předstartérem Červeného trpaslíka. Než se stal známým, Barrie hostoval občas v seriálech, u nás jsme ho mohli vidět v sérii Mladí v partě a Černé zmiji s Rowanem Atkinsonem.

Nejvíce Chrise Barrieho známe ze seriálu Červený trpaslík, kde hraje charismatického Rimmera. Barrie strávil s Červeným trpaslíkem šest let, během kterých rozvíjel Rimmerovu postavu a mírně jí přizpůsobil své vlastní povaze. V roce 1993 BBC seriál ukončila, ale znovu se k němu vrátila sedmou řadou o čtyři roky později. Barrie po druhém díle odešel s tím, že nadále bude v Trpaslíkovi jen hostovat. Rimmer byl však natolik postrádán diváky, že se znovu vrátil jako hlavní postava v osmé řadě. Mimo jiné si zahrál i s Angelinou Jolie v Tomb Rider a Tomb Rider: Kolébka života, kde hrál sluhu.


28.3.1960
Hannover, Dolní Sasko, Západní Německo
Chris Barrie csfd

Saving SantaObchod stoletíThe Scum Also RisesRed Dwarf: Identity WithinLara Croft - Tomb Raider: Kolébka životaLara Croft - Tomb RaiderHancock's World of SportTreasure IslandChris Barrie's Motoring Wheel NutsKdo nehraje, nevyhrajeTestimonySpitting Image: Down and Out in the White HouseČervený trpaslíkVraždy v MidsomeruWhen Evil CallsGet Fit with BrittasPrince Among Men, AThe Brittas Empire


Aktualizace osobnostního profilu Chris Barrie: 17.11. 2023 22:39