Otto Jespersen 69 let


Otto Jespersen (známý pod přezdívkou O. J.) je kontroversní norský herec a komik, který se narodil 21. 7. 1954 v malém městečku Falsund v jižním Norsku. Od devatenácti let tíhl k levicovým názorům a stal se dokonce na krátký čas členem komunistické organizace Rød Ungdom.

Za hranicemi Norska se však Otto Jespersen proslavil až svou rolí v hororové komedii TROLLJEGEREN, kde ztvárnil lovce trollů pracujícího pro tajnou vládní agenturu.

Po celou dobu jeho kariéry jej provází jeho kontroverzní výroky a činy. Například v roce 2002 ve svém kritickém vystoupení vůči norskému premiérovi Bondevikovi prosil "všechny síly dobra", aby do Osla zavítal Christer Pettersson, který byl podezřelý z vraždy švédského ministerského předsedy. V roce 2003 veřejně spálil americkou vlajku na protest proti americké invazi do Iráku. Jeho satirické vystoupení v roce 2008, kde truchlil nad blechami a vešmi obětí holocaustu, vyvolalo dokonce mezinárodní poprask.

V roce 2004 se svou přítelkyní se štěstím přežil ničivé zemětřesení, které zasáhlo Thajsko.


21.7.1954
Norsko
Otto Jespersen csfd

Gledelig JulŠlápni na to!Šlápni na to 2Šlápni na toLovec trolůMalý mužShowmanO.J. – alt for NorgeO.J. – en utstrakt håndFørst & sistGod kveld NorgeTrotto libreO.J. – på nye eventyrO.J. – ute på prøveDagsrevyen


Aktualizace osobnostního profilu Otto Jespersen: 3.4. 2024 21:59