Eddie Cochran (1938 - 1960)


Eddie Cochran byl známý americký průkopník rock n rollu. Je autorem hitů jako „Sumertime Blues“, „Three Steps To Heaven“ nebo „C'mon Everybody“. Byl znám svým vystupováním a nahrávkami nejen v Americe, ale snad v celém světě. Za svůj krátký život nazpíval a natočil mnoho písní a hudebních videoklip, a hrál také v několika filmech. Účinkoval take ve známém klubu „Talk of The Town“.

Jeho poslední písní byla „Three Stars“, ve které opěvoval 3 hvězdy, které zahynuly v při havárii v letadle. Jde o B. Hollyho,R. Valence a B. Boppera. Zemřel však ještě předtím, než vyšlo jeho poslední album, v pouhých 22 letech.


3.10.1938
Albert Lea, Minnesota, USA
17.4.1960
Chippenham, Wiltshire, England, Velká Británie
Eddie Cochran csfd

Go, Johnny, Go!Untamed YouthThe Girl Can't Help ItThe Life and Times of Gene VincentAntologie BeatlesThe Rock 'n' Roll YearsThe Compleat BeatlesStray Cats: Gene and EddieEddie Cochran: C'mon EverybodyEddie Cochran: Sittin' in the BalconyEddie Cochran: Somethin' ElseEddie Cochran: Teenage HeavenEddie Cochran: Summertime BluesEddie Cochran: Cotton PickerEddie Cochran: Twenty Flight RockRock 'N' Roll - The Greatest Years - 1950's Vol. 1Sid Vicious - C'mon EverybodyBoy Meets GirlsAmerican BandstandTown Hall Party


Aktualizace osobnostního profilu Eddie Cochran: 2.11. 2023 12:47