Dennis Storhøi 63 let


Norský herec Jahn Dennis Storhøi je narozen v čtvrti Kråkerøy na okraji norského přístavu Fredrikstadu. Již od mladí mu herectví bylo koníčkem. I proto se přihlásil do Teaterhøgskolen, největší divadelní školy v Norsku, kde ukončil studium v roce 1987.

Úspěch za hranicemi Norska mu přinesla role vikinského bojovníka Hergera ve filmu VIKINGOVÉ (1999), který plně v zahraničí neproměnil a opět se v Norsku objevil v seriálech FOX GRØNLAND (2001) a VED KONGENS BORD (2005) i filmech jako například DETEKTIV VARG VEUM: ŽENA V LEDNIČCE (2008), kde ztvárnil roli Hallvarda Johnsena a BEZE STUDU (2010).

Své kvality mohl Hollywoodu předvést ve filmu VĚC: POČÁTEK (2011). Nicméně pro problémy s alkoholem a disciplínou během natáčení byl nahrazen v roli Sandera Ulrichem Thomsenem. Při hraní v německo-norském koprodukčním thrilleru DVA ŽIVOTY(2012) již tak výrazné problémy neměl.

Dennis Storhøi patří mezi nejlépe placené a nejoblíbenějších norské herce, žije v Oslo. S manželkou Monou, se kterou si zahrál ve VIKINZÍCH, má syna Mathiase. Z předchozího manželství má dvě děti – Maxe a Pernillu.


15.7.1960
Fredrikstad, Østfold, Norsko
Dennis Storhøi csfd

MunchNoční můraPosedlostTrolDark CornersProjekt Z aneb Jak se točí zombie filmASTRUP - Flammen over JølsterKongoElias og Storegaps hemmelighetPohádky narubyÅ begrave en hundDva životyLidé na slunciBeze studuEliáš a mořský pokladYohan - BarnevandrerDetektiv Varg Veum: Žena v ledničceSalto, salmiakk og kaffeKaptein SabeltannEvino svědectvíVikingovéOver stork og steinBuicken - store gutter gråter ikkeKamilla og tyven - del 2Kamilla og tyvenStrandhotelletEtterglødKaskoKids in CrimeVeselé vániceJulestjernaVánoce u našichBerlínská miseTemná řekaVeterinář vyšetřujeNobel


Aktualizace osobnostního profilu Dennis Storhøi: 4.11. 2023 03:03