Myriam Bru 92 let


Bývalá francouzská herečka Myriam Bru si svou éru hvězdné slávy odbyla v poměrně krátkém období v padesátých letech, po sňatku v roce 1958 ale zcela rezignovala na další hereckou kariéru a věnovala se jiným aktivitám v kultuře. Jméno Buchholz-Bru dává tušit, kdo byl jejím manželem – ano, byl to slavný německý herec Horst Buchholz (1933-2003).

V letech 1953-1954 natočila Myriam Bru v Itálii osm filmů, v nichž převážně hrála hlavní role. Významnou příležitostí pro ni byl životopisný příběh slavného hudebního skladatele PUCCINI (1953), z života dalšího italského skladatele čerpal také film DŮM VZPOMÍNEK (Casa Ricordi, 1954), kde byl jejím partnerem předčasně zemřelý francouzský herec Roland Alexandre v postavě G. Rossiniho. Do historického kostýmu se oblékla i v jedné z hlavních rolí adaptace osvědčené literární předlohy DVA SIROTCI (Le due orfanelle, 1954).

Podobné typy filmů však Myriam Bru nevyhovovaly, chtěla točit příběhy ze současnosti a s méně konzervativními režiséry. Konflikty se slavnými tvůrci doprovázely například film LÁSKY MANON LESCAUT (Gli amori di Manon Lescaut, 1954), v němž hrála titulní roli. Po přečtení scénáře chtěla práci na tomto filmu odmítnout, ale důrazné upozornění producentů, že nemůže odstoupit od smlouvy, ji přimělo film natočit, byť tak učinila s nechutí. Mezi nejhodnotnější filmy s její účastí patří drama PEKLO VE MĚSTĚ (Nella citta l′inferno, 1959) režiséra Renata Castellaniho.

Castellani chtěl svůj další film postavit výhradně na osobnosti Myriam Bru, mezitím se ale mnohé změnilo. V Německu natočila film VZKŘÍŠENÍ (Auferstehung, 1958) podle literární předlohy L. N. Tolstého. Jejím partnerem tu byl Horst Buchholz, jehož sice Myriam považovala za nadějného herce, ale pro roli knížete Něchljudova jej shledala jako příliš mladého. Jejich zpočátku chladný vztah se během natáčení změnil v přátelství a nakonec silný citový vztah. V roce 1958 se vzali v Londýně a jejich manželství trvající přes čtyřicet let až do Buchholzovy smrti bylo příkladným partnerským vztahem ve světě filmových hvězd.


20.4.1932
Paříž, Île de France, Francie
Myriam Bru csfd

AuferstehungNella città l'infernoVacanze a IschiaPadrone sono me..., IlAppassionatamenteCasa RicordiCento anni d'amoreGli amori di Manon LescautLes Deux OrphelinesTakový je životGli uomini che mazcalzoni!PucciniTi ho sempre amato!Une fille dans le soleilEran trecentoOuvert contre XHorst Buchholz... mein PapaLegenden


Aktualizace osobnostního profilu Myriam Bru: 8.10. 2023 15:28